Stort dansk forskningsprojekt: Hvordan gør vi hardware-teknologi mere bæredygtig?
Interview: To bevillinger er landet på ITU-lektor Oinar Tözüns bord, og hun kan dermed gå i gang med at forske i, hvordan vi gør teknologien mere bæredygtig. Det bliver særligt de unge studerende, der skal bidrage til projektet.
Tysk forslag: EU skal satse meget mere på teleteknologi
Den tyske regering er i gang med at planlægge en stor investeringsplan for at støtte udviklingen af lokale telekommunikationsselskaber. Det for at bevæge sig væk fra dominerende leverandører som Huawei. Planen går under navnet ”fælles forslag om handling” og omfatter flere ministerier, nemlig indenrigs-, finans-, forsknings- og transportministerierne.
PODCAST: Hvad skal vi bruge gasnettet til i fremtiden?
Hvad stiller vi op med 19.000 kilometer gasledning, når Nordsøfelterne lukker, og forbruget ventes at falde? Det kan du høre om i ugens Transformator, hvor vi også ser nærmere på danmarkshistoriens dyreste anlægsprojekt, Femern-forbindelsen, der nu officielt er sat i gang.
Pfizer-vaccine viser stærk immunitet over for coronavarianter
Immunsystemet hos de personer, der har modtaget Pfizer-vaccinen, har en stærk respons på både den engelske og sydafrikanske variant af Covid-19, viser britisk undersøgelse.
‘Hey folkens. Vi er testet positive’: Tom Hanks’ corona-åbenhed fik folk til at ændre adfærd
Skuespillerens corona-opslag på sociale medier fik folk til at søge mere information og tage flere forholdsregler.
Data fra Israel: Vaccine kan mindske smittespredningen
Nye data fra Israel viser, at vaccinen fra Pfizer og BioNTech nedsætter virusbelastningen, hvilket vidner om, at vaccinen kan mindske spredningen af COVID-19.
Hør tonerne: 18.000 år gammel konkylie fra fransk grotte er et verdens ældste instrumenter
Konkylien har ligget glemt på et museum i 90 år, fordi arkæologerne troede, den var noget helt andet.
Forskere går i kødet på POL-INTEL: Vil granske politiets algoritme-værktøj
Nordisk forskningsamarbejde vil kaste lys over politiets digitale muligheder - herunder især POL-INTEL i Danmark, der hjælper politiet med at samkøre data.
Når verden åbner igen: Her er 3 positive ting, du kan tage med videre fra lockdown
Mange har blandt andet fået mere kvalitetstid med familie og venner og er blevet mere taknemmelige.
Strid om båndbredde på universiteterne: TDC underprioriterer forskningsnettet
En eksplosiv stigning i datatrafikken på grund af hjemmearbejde er ikke blevet fulgt op af øget kapacitet på de peeringforbindelser som TDC står for. Sådan lyder kritikken fra Deic, der driver forskningsnettet.
MeeToo har ramt ingeniørerne: Hver femte kvinde oplever krænkelser
Min krop blev sammenlignet med dagens side-9 pige, lyder det fra en af de mange kvinder, som ifølge ny IDA-undersøgelse bliver udsat for krænkelser. »Vi skal dette uvæsen til livs,« lyder det fra IDA-formand.
Techtopia #178: Fra bitcoin til Facebook-valuta
Bliver 2021 året for e-penge? Bitcoin stiger eksplosivt, Kina udvikler en digital valuta, Facebook gør det samme – og vi spørger, hvornår kommer Amazon med en mønt?
ITU forsker i bæredygtig software
Der er behov for at løse udfordringer med software, som resulterer i et stort nyt hardware-forbrug, der vil efterlade betydelige CO2-aftryk.
Danske topchefers syn på it-sikkerhed kan ende med at koste dyrt
Topledere ude i landets virksomheder ved for lidt om cybertrusler, og det kan ende med at koste virksomheden dyrt. Det viser en ny undersøgelse fra ITU og SDU. “Ledelsens manglende viden og bevidsthed fører til en underprioritering af området,” konkluderes det.
Sikkerhedsbrud på ITU: CPR-numre på 400 personer var tilgængelige i fem år
Et sikkerhedsbrud på ITU har gjort 400 menneskers personoplysninger tilgængelige i fem år. Rektor kalder sagen uacceptabel og undskylder.