Flere kvinder søger ind på tech-uddannelser: “Det er en meget stor succeshistorie”
Mere end en tredjedel af de nye studerende på de tekniske uddannelser er nu kvinder, viser nye tal Uddannelse og Forskning styrelsen.
Dansk professor: Nyt elegant værktøj forudsiger halvdelen af kroppens proteiner
Nyt værktøj fra DeepMind kan forudsige strukturen på over halvdelen af alle humane proteiner. Dansk forsker glæder sig til over udsigten til at springe vanskelige led i forskningen over.
Optag på STEM-uddannelser falder som ventet: IDA-formand og AU-dekan er bekymrede
Færre studerende optages på STEM-uddannelserne dette år sammenlignet med 2020, og det bekymrer Ingeniørforeningen IDA og dekan for det tekniske fakultet i Aarhus. På DTU er man moderat optimistisk, da der var udsigt til større nedgang. Samlet set fortsætter den overordnede trend med flere studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser - ikke mindst flere kvinder.
Danske forskere: IoT-data kan invadere privatlivet
IoT-sensorer kan bruges til at indsamle oplysninger om eksempelvis elforbrug og luftkvalitet i et lokale, men ud fra disse simple data kan privatlivsinvaderende informationer også udledes. Det tænker man bare ikke på, lyder det fra ph.d.-studerende og professor ved SDU Software Engineering.
Grønland fortsætter med at hæve sig i takt med at indlandsisen smelter
Nye data fra de grønlandske GNET-målestationer viser, at Grønland fortsat hæver sig. Det er et tegn på afsmeltning af Indlandsisen. Nu vil grønlandske og amerikanske forskere kortlægge, hvad landhævningerne betyder for grønlændernes dagligdag.
Minister i samråd: Uholdbart, at digitale læringsplatforme ikke gør mere nytte
Der var ikke negative politiske intentioner bag elevplaner eller den digitale understøttelse, selvom det har udviklet sig uheldigt, lød det fra undervisningsministeren på et samråd i torsdags. EduTech giver dig fire væsentlige pointer, som Pernille Rosenkrantz-Theil (S) bragte op under samrådet.
AI og visuel feedback ruster lægerne til vanskelig hudkræftdiagnose
Kunstig intelligens og modermærkekræft ligner det perfekte match. Helt så enkelt er det ikke, men en ny dansk app forsøger at træne lægerne og give brugbar beslutningsstøtte.
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data
I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk
Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.
Her bliver den internationale rumstation dumpet i 2031
ISS er gået ind i sit sidste årti, inden stationen bliver smidt ned over Point Nemo.
PODCAST: Sådan afslørede Ingeniøren, at Benny Engelbrecht puttede med CO2-tal
Efter at transportministeren måtte trække sig, ser vi i ugens Transformator på hele forløbet, hvor CO2-udledning på fem millioner ton forsvandt op til de politiske forhandlinger om regeringens infrastrukturpakke og først dukkede op, da Ingeniørens journalister fik gravet dem frem.
Stort databrud i Region Syd: Har lækket borgeres CPR-numre og sundhedsdata
Der er blevet konstateret brud på datasikkerheden på tre af Region Syddanmarks it-systemer som følge af regionens interne undersøgelse. Bruddet drejer sig blandt andet om 5802 filer med patienters navne og helbredsoplysninger og CPR-numre og navne på cirka 1700 skolebørn.
Kæmpeforsøg skal vise, hvorfor folk med briller får mindre corona
Danske og norske forskere søger deltagere til et stort studie, som skal undersøge, i hvilket omfang briller beskytter mod coronasmitte. Baggrunden er et gådefuldt underskud af brillebærere blandt covid-patienter.
Unge om udflytning af studiepladser: Forskere og studerende flytter ikke med
I dag skal forskningsministeren forsvare planen om at udflytning af studiepladser. De studerende får sidste ord i debatten inden mødet.