Dansk senfølgeforskning skal afgøre om corona-skader på hjertet er blivende
Følsom metode har afsløret ændringer i hjertefunktionen hos corona-ramte. Projekt på danske hospitaler skal vise, om der er udsigt til bedring.
Læringsplatform testes som hjælp til hudkræftdiagnose: »Vi er ude i den rigtig svære diagnostik«
På forskningsafdelingen for plastikkirurgi på Herlev Hospital er lægerne selv deltagere i et forsøg, som skal undersøge, om læring med kunstig intelligens kan gøre lægerne bedre til at diagnosticere hudkræft.
EU vil dele sundhedsdata: Bekymret minister insisterer på, at data bliver i Danmark
Et fælleseuropæisk samarbejde om udveksling af sundhedsdata er en god idé, lyder det i et dansk høringssvar til kommissionen, der dog lægger et kraftig vægt på behovet for sikker opbevaring af europæernes sundhedsdata.
Amazons store planer om pakkedroner mavelander i kaos
Over 100 ansatte fra den britiske afdeling af Amazon Prime Air, der skal levere automatiserede droner til levering af pakker, har mistet deres job.
Du aner ikke, hvad du får ind i kroppen: Meget tatoveringsblæk indeholder potentielt farlige stoffer
En undersøgelse fra Sverige har testet forskellige blæktyper, og 61 procent af dem indeholdt stoffer, der kan give bivirkninger.
Første danske patienter opereret med ny forbedret metode til behandling af atrieflimren
Afdeling for Hjertemedicin på Gentofte Hospital har for første gang opereret patienter med ny metode til behandling af atrieflimren, der er både mere sikker og effektiv end den hidtidige metode. Fremover kan et kraftigt højspændingsfelt erstatte varme eller kuldeudvikling.
Rapport: Udviklerne har ansvaret for datakvaliteten
Tre fjerdedele af udviklerne i en ny undersøgelse siger, at det er dem, der har ansvaret for datakvaliteten.
Danske forskere bryder blod-hjerne-barrieren med ‘medicinlastbiler’
Et dansk forskerhold har haft succes med at bryde gennem blod-hjerne-barrieren, der tidligere har været svært fremkommelig, da man ikke har vidst, hvordan man skulle passere den tætte membran. Det kan bidrage til behandlingen af sygdomme i hjernen - for eksempel en tumor.
Ny israelsk medicin: 9 ud af 10 coronapatienter forlod hospitalet inden for 5 dage
Når et sygdomsforløb med covid-19 ender fatalt, så er det ofte forbundet med cytokinstorme. Et israelsk medikament, der skal inhaleres en gang om dagen i fem minutter, målrettet menneskekroppens cytokiner, viser tæt på perfekte resultater.
33.200 patienter berørt af fejl: Respiratorer risikerer at udlede sundhedsskadelige dampe
Visse af Philips Respironics’ respirations- og søvnapparater er blevet fejlmeldt grundet risiko for udledning af sundhedsskadelige dampe og partikler. Tusindvis af patienter i alle landets fem regioner er berørt.
Nu rammer sygeplejerskestrejke afgørende it-projekter i Region Nordjylland
En gruppe sygeplejersker, der arbejder på blandt andet Region Nordjyllands nye EPJ-system, er blevet udtaget til den intensiverede sygeplejerskestrejke. Det kan komme til at koste regionen penge, hvis strejken spænder ben for den nuværende tidsplan.
Stor bekymring for senfølger: Kan blive den næste store sundhedskrise
I Danmark og udlandet frygter læger, at senfølger efter covid-19 bliver den næste store sundhedskrise. På lungemedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital er overlæge bekymret og overrasket over udviklingen.
Lægemiddel renser kroppen for PFOS - Læger overvejer at bruge det
På Holbæk Sygehus overvejer læger at bruge lægemidlet Colestyramin til at sænke både PFOS- og kolesterol-niveauerne hos borgere, der har spist forurenet kalvekød.
Eksperter er uenige med Sundhedsstyrelsen: ‘Ammende bør få coronavaccine nu’
Flere nybagte mødre er i tvivl om de skal fortsætte med amning eller tage vaccinen.
Lysere lokker og større sexlyst: Det gør sol og sommer ved din krop
Solens UV-stråler kan forandre din krop henover sommeren.