Ekstreme ventetider på forskningsdata: »Vi drukner i papirarbejde og juristeri«
Danske forskere oplever så lange ventetider på data og analyser, at de i flere tilfælde opgiver forskning på sundhedsområdet. Flovt, lyder det fra Danske Regioner.
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
To amerikanske forskere modtager Nobelprisen i medicin
To amerikanske forskere modtager Nobelprisen i medicin og fysiologi for forskning i receptorer.
Nobelprisen hædrer bidrag til forståelsen af menneskets sanser
To amerikanske forskere modtager Nobelprisen i medicin og fysiologi for forskning i receptorer.
Nobelprisen i medicin går til opdagelsen af berørings- og temperaturreceptorer
To forskere deler årets nobelpris i medicin eller fysiologi for deres arbejde med at finde frem til de receptorer, der gør os i stand til at opleve og skelne varme, kulde og forskellige berøringer.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøj
Nobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
Forskere kalder berømt vikingekort med Nordamerika for snyd og bedrag
Det var blækket, der fældede det såkaldte Vinlandskort, der viser vikingernes færden.
Overblik: Det ved vi nu om Facebook
Whistebloweren Frances Haugen har med afsløringen af Facebooks egen forskning i platformens skadelige virkninger kastet en af verdens største virksomheder ud i en af dens værste kriser.
Chipkrise buldrer derudaf: Fupmagere tilbyder falske mikrochips
Komponentkrisen fortsætter langt ind i 2022. Nu med falske mikrochips op, som enten er genbrugte eller slet ikke fungerer.
PODCAST: Vi kigger hackerne over skulderen på det mørke internet
Dark web – eller det mørke internet – er en afkrog, hvor de færreste brugere bevæger sig rundt med reelle hensigter. Her handles våben, narko og børneporno, og i ugens Transformator fortæller Version2’s journalist Mads Lorenzen om, hvad han fandt, da han fik mulighed for at se sig om i denne sump via en Tor-browser.
Analyse: Glem håbet om flere penge til forskning
Analyse: Organisationer presser på for flere penge til forskning. Men budgettet er låst fast til en procent af BNP - endda baseret på en tvivlsom beregning.
Flere mennesker risikerer at dø på grund af hedebølger uden for Europa
Byer i hele verden er påvirket af store temperaturstigninger. Det gælder særligt i asiatiske og mellemøstlige byområder, hvor man forventer, at flere vil rammes af sygdom, samt at antallet af dødsfald vil stige.
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data
I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk
Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.