Techtopia #254: Dansk robot frelser mennesker fra skodjob
Robotten fra aarhusianske Capra Robotics støvsuger cigaretskodder på gaden eller skrubber tyggegummiklatter af fortovet, men den kan så meget andet, så en robotmillionær er hoppet med om bord.
Techtopia #250: Hvad er en digital tvilling?
Hvor langt er vi med at lave software-kopier af alt fra vindmøller og robotter til biler og mennesker? De kaldes også digitale tvillinger og kan give virksomheder konkurrencefordele.
Techtopia #232: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 1
Danskernes tillid til kunstig intelligens er en forudsætning for, at teknologien kan bruges med succes i det offentlige velfærdssystem. Det understreger Siri-kommissionen i sin nyeste rapport.
Techtopia #232: Har du tillid til kunstig intelligens?
EPISODE 1: Danskernes tillid til kunstig intelligens er en forudsætning for, at teknologien kan bruges med succes i det offentlige velfærdssystem. Det understreger Siri-kommissionen i sin nyeste rapport.
Arbejdsmarkedet er glohedt: »Som datalog kan du vælge og vrage mellem jobbene«
It-sikkerhedsekspert Daniel Milo Farkner har brugt de gunstige tider på it-arbejdsmarkedet til at gå i dialog med sine arbejdsgivere om jobindhold.
Arbejdsmarkedet er glohedt: »Som datalog kan du vælge og vrage mellem jobbene«
It-sikkerhedsekspert Daniel Milo Farkner har brugt de gunstige tider på it-arbejdsmarkedet til at gå i dialog med sine arbejdsgivere om jobindhold.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Synspunkt: Lokale uddannelser er nødvendige for sammenhængskraften
Skal vi flytte videregående uddannelser fra de store byer? Vi varmer op til debatten i Folketinget.
Ekstra millioner i basismidler er ikke mere end en »god begyndelse«
Trecifret millionbeløb skal over de kommende fire år dæmme op for historisk skæv fordeling af basismidler til universiteter. Forsøg på afbureaukratisering modtages med større ros.
Techtopia #215: Nu skal Danmark på AI-landkortet
Et nyt pionercenter for forskning i kunstig intelligens åbner i København. Målet er at positionere Danmark i det internationale kapløb om lederskab inden for AI.
Techtopia 212: Den flyvende kran og andre robothistorier
Mikkels drøm om at lave en flyvende sportsvogn endte med en flyvende kran og en ny dansk drone-startup.
Techtopia #211: Hvad laver Lars Seier med blockchain?
Finansmanden Lars Seier Christensen har lanceret en helt ny blockchain sammen med fagfolk fra Aarhus og Zürich. Projektet hedder Concordium, og han beskriver det selv som et nyt world wide web.
Techtopia #205: 9/11 skabte en overvågningsindustri
Den amerikanske efterretningstjeneste oprustede fra overvågning til masseovervågning i kølvandet på terrorangrebet på World Trade Center 11. september 2001.
Techtopia #201: Dansk sejlsportselite dyrker datasport
Katemaran-kapsejladsen SailGP er også en dyst på dataopsamling og -behandling. Samarbejdet mellem data og maskine er digitaliseret 360 grader rundt.
Politikere er enige om fremtidens jernbane: Men Kattegat-forbindelse spøger i kulissen
Fremtiden for jernbanen i Danmark er uafklaret, så længe politikerne holder liv i en mulig ny vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat.