Giver op: Kontroversiel AI-børneopsporing kommer ikke i drift alligevel | Version2
»Vi når ikke at blive klar til at teste på rigtige sager« siger leder for Aarhus Universitet og VIAs projekt Underretninger i Fokus. Det sker efter årevis massiv kritik af lovlighed, etik og faglighed i projektet.
Hør uopklaret brummen fra Aarhus Havn og sammenlign med anden lavfrekvent støj
En lavfrekvent brummen har siden februar holdt lokale borgere vågne. De fleste udpeger Aarhus Havn som kilden.
Aarhus Kommune vil bruge AI til at få styr på CO2
Nu skal en algoritme hjælpe Aarhus Kommune med at købe bæredygtigt ind.
Aarhus Universitet går Elon Musk i bedene
Aarhus Universitet er ved at teste en trådløs og implanterbar hjerne-chip, der kan bruges i behandlingen af eksempelvis Parkinsons.
Corc-center vil både levere CO2-beregnere til forbrugerne og CO2-fangst til virksomhederne
Med 630 millioner fondskroner i ryggen er forskningscentret Corc åbnet på Aarhus Universitet. Her skal dialog på tværs af akademiske fag og mellem eksperter, politikere og befolkningen reducere atmosfærens indhold af CO2.
Nyt forskningscenter vil både levere CO2-beregnere til forbrugerne og CO2-fangst til virksomhederne
Med 630 millioner fondskroner i ryggen er forskningscentret Corc åbnet på Aarhus Universitet. Her skal dialog på tværs af akademiske fag og mellem eksperter, politikere og befolkningen reducere atmosfærens indhold af CO2.
Mystisk brummen fra Aarhus Havn stjæler borgeres nattesøvn
18 klager fordelt mellem Aarhus Kommune og Aarhus Havn handler om en mystisk lavfrekvent brummen, der forstyrrer lokale borgeres nattesøvn.
PODCAST: Hvorfor blev Concorden aldrig nogen kommerciel succes?
Flyrejser ved overlydshastighed var et overstået kapitel, da Concorden landede i 2003. I ugens Transformator kan du bl.a. høre historien om det banebrydende fly, og om hvordan man laver den mest medrivende lyd til computerspil.
Spørg Fagfolket: Hvad er Danmarks farligste dyr?
En læser vil gerne vide, hvad det farligste dyr i Danmark er. Er det mon flåten? Eller kunne det være hesten? Jens Thorving Andersen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus vurderer farerne.
Leder: Viden er fandme ikke et synspunkt - og heller ikke for sjov
Forskere og videnskabsfolk har i denne uge fået et nyt favorit hashtag på Twitter: #videnerfandemeikkeetsynspunkt. Starten gik fra astrofysiker Anja C. Andersens twitterkonto. Egentligt var det e…
Dansk plugin befrier dig for cookie pop-ups
Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet Consent-O-Matic, der automatisk besvarer cookie pop-ups med dine ønskede privatlivsindstillinger
Danmarks store genomcenter sadler om: Alt for få patienter bliver hjulpet
Nationalt Genom Center har indtil nu kun leveret helgenomsekventering til 1500 patienter af de op mod 60.000, som er målet de næste to år frem. Centret står derfor overfor en “opgavetilpasning”, der blandt andet flytter sekventeringsopgaver til regionerne.
Svensk kapitalfond fik blod på tanden efter køb af Umbraco: Overtager nu danske TimeXtender for trecifret millionbeløb
Den svenske kapitalfond Monterro, der sidste år købte it-selskabet Umbraco, har været på opkøbstogt i det danske igen. Nu overtages det aarhusianske TimeXtender i en handel til et trecifret millionbeløb.
Digital tvilling skal gøre internet hurtigere end lysets hastighed
Lysets hastighed simpelthen ikke er hurtig nok til fremtidens internet. Det vil en række forskere fra Aarhus Universitet forsøge at løse.
Bagsiden: En tang til fastholdelse eller til at stramme ståltråd?
En tang med bølgerillede kæber kan sandsynligvis bruges til meget – og I har også mange gode forslag, men hvad dælen er svaret?