Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere
Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
Synspunkt: Tekniske fix løser ikke roadpricing - ellers havde vi nok haft det for længst
Debatten om roadpricing og overvågning fortsætter. Teknikken kræver overvågning. Kan man sammenligne det med mobillogning?
Gennemskuelig kunstig intelligens skal advare diabetikere om insulinføling
I Aalborg arbejder civilingeniører på at udvikle en algoritme, der kan forudsige lavt blodsukker hos diabetikere. Og de vil kunne forklare, hvad advarslen bygger på.
Roman fra ingeniør: »Det er megasjovt at fortælle en historie, der kunne være sand«
Evnen til at opfatte og huske detaljer er vigtig for Thomas Rud som trafiksikkerhedsrevisor, og den er kommet ham til gode som forfatter til en roman.
Aalborg-forskning i blockchain kan øge sikkerheden af trådløse netværk
Blockchain kan være nøglen til sikker, effektiv og pålidelig datakommunikation i trådløse netværk som smart grid og IoT. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.
Pilotanlæg skal teste sten som muligt energilager
Etablering af en model i skala 1:10 på DTU Risø skal vise, om stenlageret opfører sig som idemagerne regner med
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst?
Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.