Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere
Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
Synspunkt: Tekniske fix løser ikke roadpricing - ellers havde vi nok haft det for længst
Debatten om roadpricing og overvågning fortsætter. Teknikken kræver overvågning. Kan man sammenligne det med mobillogning?
Gennemskuelig kunstig intelligens skal advare diabetikere om insulinføling
I Aalborg arbejder civilingeniører på at udvikle en algoritme, der kan forudsige lavt blodsukker hos diabetikere. Og de vil kunne forklare, hvad advarslen bygger på.
Ny dansk forskning: Held med agile metoder kræver at toppen afgiver kontrol
Et nyt flerårigt studie fra Aalborg Universitet kaster lys over de enkelte aktørers roller i agile transformationer. Resultatet er en model, der kan hjælpe ledelsen med planlægning og effektiv gennemførelse af en agil transformation.
Novo-direktør: Kalundborg kan blive verdensførende i biotek med ny ingeniøruddannelse
Om halvandet år får Kalundborg et nyt center, hvor kandidatstuderende kan lave projekter inden for biotek i tæt samspil med byens virksomheder - blandt andet Novo Nordisk. Sigtet er at lokke højt uddannede til at blive i byen efter endt uddannelse.
Energimærkning af software: Udviklere mangler sprog til at tale om energiforbrug
Det er alt for uigennemskueligt hvor meget energi forskellige it-systemer bruger. Nu vil danske forskere udvikle et energimærke til software.
Danske forskere vil energimærke software
Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer
Aalborg-forskning i blockchain kan øge sikkerheden af trådløse netværk
Blockchain kan være nøglen til sikker, effektiv og pålidelig datakommunikation i trådløse netværk som smart grid og IoT. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.
Professor om ingeniørløfte: Ord og ritualer kan forandre ingeniørfaget
Selvom et ingeniørløfte ikke vil være juridisk bindende, og selvom man kan hævde, at det bare er ord, vil det virke forpligtende. Man skal ikke underkende ritualer, mener professor.
IDA: Derfor er tiden moden til et ingeniørløfte
Jo mere teknologien fylder i samfundet, desto vigtigere er den etiske dimension for hver enkelt ingeniør. Hvis ingeniører blot parerer ordrer bliver det farligt, mener ekspert.
Aalborg-forskere udvikler glas der heler sig selv med vand
Et helt nyt og ekstremt modstandsdygtig glasmateriale kan lukke revner ved at optage fugt fra luften. Den nye viden kan på sigt lede til tyndere glas i biler og vinduer.
Stort gennembrud: Stærkt dansk glas kan hele sig selv - recordere.dk
Revner i smartphonen eller bilruden kan snart være fortid. Danske forskere opfinder det selvhelende glas.
Fredsvalg blandt IDAs studiemedlemmer endte som kampvalg
Der var kamp om pladserne, da et landsdækkende netværk af studiemedlemmer, STEM Students, var samlet til stormøde for at vælge folk til de fire pladser i IDAs repræsentantskab, der er øremærket studerende.
Kronik: Hvem uddanner ingeniører til at bygge med træ?
Byggesektoren lander højt på listen af klimasyndere, hvorfor der kræves umiddelbar handling for at nedbringe sektorens klimabelastning. Den udvikling er undervejs, hvilket ses i en stigende anve…
Uforstående Aalborg-forskere: Vi lukker uddannelser, som erhvervslivet skriger på
Underviserne på de engelsksprogede ingeniørstudier, som Aalborg Universitet lukker i København, mener, at de enkelt kan omlægges til dansk i stedet. Men så enkelt er det ikke for dekanen.