Techtopia #234: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 3
I denne tredje episode dykker vi ned i hvad kunstig intelligens egentlig kan - og ikke kan. Hvordan maskinintelligens adskiller sig fra menneskelig intelligens og hvordan arbejdsopgaverne derfor helst skal fordeles.
Techtopia #233: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 2
I den anden episode dykker vi ned i en konkret case med brug at kunstig intelligens til profilering af borgere, nemlig ASTA algoritmen som risikovurderer borgere for langtidsledighed.
PODCAST: Hjerneforsker: Stress forandrer vores hjerner
12 procent af befolkningen har stresssymptomer. På Odense Universitetshospital forsker ingeniør Saga Steinmann Madsen i, hvilke fysiske forandringer langvarigt stress forårsager i hjernen. I ugens Transformator fortæller hun om den avancerede PET/MR-scanner, de bruger til at tage billeder af stress.
Techtopia #232: Har du tillid til kunstig intelligens? Del 1
Danskernes tillid til kunstig intelligens er en forudsætning for, at teknologien kan bruges med succes i det offentlige velfærdssystem. Det understreger Siri-kommissionen i sin nyeste rapport.
Techtopia #232: Har du tillid til kunstig intelligens?
EPISODE 1: Danskernes tillid til kunstig intelligens er en forudsætning for, at teknologien kan bruges med succes i det offentlige velfærdssystem. Det understreger Siri-kommissionen i sin nyeste rapport.
PODCAST: Sekundet er ved at være forældet – sådan skaffer man et nyt
Optiske atomure baseret på strontiumatomer gør det muligt at definere sekundet langt mere præcist. I ugens Transformator dykker vi også ned i Søværnets ønskeliste for militært isenkram og udfordringerne ved den nye politiske aftale om power-to-x.
Techtopia #231: Dansk fremstød i koreansk metavers
Metaverset er fremtidens internet, men allerede nu kan vi se de første konturer af et virtuelt, grafisk miljø, der kommer til at forandre vores måde at kommunikere, e-handle, designe og producere på.
PODCAST: Antigravitation forklarer ufoers flyveegenskaber
Måske er der en lille mulighed for, at negativ energi faktisk eksisterer, og det vil kunne forklare transport ved overlyshastighed. Hør også i ugens Transformator om lavfrekvente vibrationer, der aktiverer kroppens pacinilegemer.
Techtopia #230: Brug dine penge på en god idé
Lær at amme i VR eller gem dine feriefotos i en grøn sky, der udleder mindre CO2, så dine data ikke belaster klimaet.
PODCAST: Europa er afhængig af russisk atombrændsel
Mens der er stor opmærksomhed om de europæiske landes afhængighed af russisk gas, er det gået ubemærket hen, at en række atomkraftværker i Europa får leveret deres brændselsstave fra Rusland. I ugens Transformator gør vi også status på coronapandemien to år efter de første restriktioner.
Techtopia #229: På besøg i Dr. Hwu’s hackerværksted
DTU-lektoren er specialist i hacking af forbrugerelektronik og har udviklet tilpassede instrumenter til at udføre unik forskning.
PODCAST: Hvis vi skal erstatte russisk gas med sol og vind, må vi ofre den gode udsigt
Midt i al krigens gru må vi sande, at selvom også kulforbruget vil øges i en periode, vil den sætte fuld fart på den grønne omstilling i Europa. Hør også ugens Transformator, hvordan du kan være med i et open source-højttalerprojekt.
Techtopia #228: Tiktokkrigen
Krigen i Ukraine er den første krig, som kan følges på sociale medier. Det er også en krig, man selv kan deltage i hjemme fra sofaen på direkte opfordring af Ukraine. Men hvad er konsekvensen af at blive cyber-partisan?
PODCAST: Krigen rykker ud i rummet, i cyberspace og på elnettet
Ugens Transformator zoomer ind på Ukraine, hvor også hackere er på krigsstien. Elon Musks Starlink vil hjælpe med satellitforbindelse i landet, og konflikten har fået konsekvenser for den europæiske Mars mission.
Techtopia #227: Nu kommer batterikrisen
Klodens voksende flåde af elbiler er tørstige efter batterier, men kapaciteten til at producere så mange batterier findes ikke.