Det læste vi mest på ing.dk i 2022
Solceller, atomkraft, ufoer og skandalen om Njals Tårn. Det var emner, der fik Ingeniørens læsere til at klikke løs i 2022.
SYNSPUNKT Atomkraft Ja Tak: Forskeres notat er ikke teknologineutralt
16 danske forskere udgav i forrige måned et notat med titlen ”Fakta om atomkraft i Danmark”. I Foreningen Atomkraft Ja Tak hilser vi notatet velkommen. Det er fantastisk, at vi nu debatterer …
Atomkrafts andel af verdens elproduktion falder til det laveste i fire årtier
Solceller og vindmøller har udkonkurreret atomkraft på globalt plan, konkluderes det i 2022-udgaven af World Nuclear Industry Status Report.
Barsebäcks ejere vil bygge nyt atomkraftværk samme sted
De atomkraft-venlige toner fra Sveriges nye regering har fået selskabet til at satse på ny energipark med både sol-, vind- og atomkraft.
Barsebäcks ejere vil bygge nyt atomkraftværk 15 kilometer væk
De atomkraft-venlige toner fra Sveriges nye regering har fået selskabet til at satse på ny energipark med både sol-, vind- og atomkraft.
Vindmøller, solceller og elbiler forhindrer CO2-udledningen i at stikke af i år
I 2021 steg CO2-udledningen med knap fire procent, men i år ser det langt bedre ud, lyder det fra Det Internationale Energiagentur.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Ny liste: Atomkraft skal på IDAs dagsorden
Som teknologiens stemme bør IDA kigge på alle muligheder og også inddrage kernekraft, når der f.eks. publiceres analyse om en klimaneutral fremtid, mener Olavur Thorup, listefører for Atomkraft ja tak!, der for første gang stiller op til IDAs repræsentantskabsvalg.
USA slukker for kul og tænder for sol og vind
Kulkraftværker bliver udfaset, mens installationen af nye solceller forventes at sætte ny rekord i USA i 2022.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
10 medlemslande midt i EU-kontrovers: Giv atomkraft det grønne stempel
Kontroversen om hvorvidt atomkraft skal have et grønt stempel af EU fortsætter.
Verdens længste elkabel på vej mellem Marokko og England
Et kabel på 3.800 km skal sende energi fra en gigantisk solcellepark i Marokko til Storbritannien. Projektet kommer til at koste 140 mia. kroner og skal stå færdig inden 2030.
Ugens debat: Modulært eller sært?
Et konsortium ledet af Rolls-Royce fortsætter med at forbedre på sit design af hvad de kalder ‘små modulære atomreaktorer’. Debatten på ing.dk fortsætter med at spænde vidt, når emnet er på banen.
Leder: Vejen mod klimamålet skal føres uden om skoven
Vi står i øjeblikket ved en afgørende korsvej i dansk klimapolitik. Med udsigt til, at EU-kommissionen vil blåstemple afbrænding af træpiller som en vedvarende energikilde på linje med vin…
Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for Danmark
Det kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.