Topforskere i USA har mistet deres status som verdens mest citerede
Kina har førertrøjen på inden for alt fra AI over bioteknologi og udgivelse af forskningsartikler. Nu er topforskningen også den mest citerede.
Kontroversiel opfinder: »Mine drænrør virker altid«
Interview: Transportministeren har åbnet for nye forsøg med de omstridte drænrør, som opfinderen Poul Jakobsen over hele verden graver ned for at redde sandstrande. Ingeniøren har spurgt Poul Jakobsen, hvorfor han ignorerer rapporter, der kalder rørene virkningsløse og kun accepterer egne rapporter som videnskab.
Nu åbner BritBox i Danmark - recordere.dk
I december kunne vi fortælle at BritBox som er en streamingtjeneste som ejes af BBC og ITV har skabt var på vej til Danmark. Nu er der sat dato og pris på.
Klimatopmødet lakker mod enden: Her er de ting, der skal falde på plads, hvis håbet skal leve
I dag kom første udkast til en aftale på klimatopmødet i Glasgow.
Klimatopmødet lakker mod enden: Her er de ting, der skal falde på plads, hvis håbet skal leve
I dag kom første udkast til en aftale på klimatopmødet i Glasgow.
Debat: Thoriumforurening er et overset problem i Kvanefjeld
Før en tilladelse til minedrift i Kvanefjeld i Grønland må mineselskabet redegøre for håndteringen af det radioaktive grundstof thorium, skriver geolog.
Forsinkede vacciner: EU opnår først flokimmunitet sent i oktober
Analyse: Tre måneder senere end Storbritannien vil EU opnå flokimmunitet ved at have vaccineret 75 procent af befolkningen.
Her er årets læserhits på ing.dk
Corona har fyldt meget på Ingeniørens hjemmeside i år. 11 ud af de 20 mest læste artikler i 2020 handler om pandemien. Men skovbrande i Australien, kritik af Lomborgs klimabog og ‘mystiske GPS-signaler’ trak også mange læsere til.
Frossen afføring dur ikke til knive
De skøre Nobelpriser, Ig Nobelpriserne, er blevet uddelt for 30. gang. I år blev forskning i afføringsknive og regneorme-vibrationer hædret.
Debat: Naturvidenskab er også sikkerhedspolitik
Naturvidenskabelig forskning i Danmark har i det seneste år måttet afbryde eller undlade at forlænge samarbejde med kinesiske forskere efter sikkerhedspolitiske og etiske overvejelser. Dette er den nye normal for naturvidenskab, forskning og erhvervsliv.
Australsk delstat undersøger klimaforandringers rolle i brande
New South Wales igangsætter en uafhængig undersøgelse for at blive klogere på årsagen til voldsom brandsæson.
Siemens i stormvejr: Sælger teknologi til ny kontroversiel australsk kulmine
Den tyske industrigigant fortsætter med at sælge teknologi til kulminer, blandt andet den store og kontroversielle australske Carmichael kulmine. Det sker på trods af store protester i Tyskland, hvor klimaaktivister kalder det hyklerisk, når Siemens samtidig siger de vil være CO2-neutrale i 2030.
For børnenes skyld: Amerikansk justitsministerium beder om bagdør til krypterede Facebook-beskeder
Facebook er under stigende pres fra myndigheder, der vil have indsigt i borgeres private samtaler. Denne gang er argumentet, at vi må beskytte børnene.