Kontroversiel gasledning til Lolland-Falster godkendt af Miljøstyrelsen
Belært af fejl i Baltic Pipe-projektet har Miljøstyrelsen og Energinet haft ekstra fokus på beskyttelse af bilag IV-arter såsom flagermus og markfirben, når den nye gasledning skal bygges
Sådan klarer Europa sig gennem Ukraine krisen uden russisk gas
Europas afhængighed af naturgas er igen i fokus, men det er ikke infrastruktur og rørledninger, vi mangler.
Pas på musene: Klagenævn ophæver tilladelse til Baltic Pipe
Miljøstyrelsen udstedte i juli 2019 en miljøtilladelse til Baltic Pipe-projektet, men tilladelsen er nu ophævet af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Det vækker ærgrelse hos Energinet, som nu vil undersøge konsekvenserne for det ambitiøse projekt.
Minister afviser ekstra-regning for gasledning til Lolland-Falster
Klimaministeren vil ikke yde en særlig støtte til to biogasanlæg på Lolland og Falster, og dermed afværges en ekstraregning. De to anlæg må ansøge på lige fod med andre biogasanlæg i et kommende udbud.
Marinebiolog: Baltic Pipe-nedgravning gik hårdt ud over Lillebælts muslinger og ålegræs
Energinet fastholder, at projektets følsomhed over for strøm og vejrforhold gjorde det nødvendigt at anlægge gasledningen midt i planternes vækstsæson.
Leder: 115 km gasledning kan blive strategisk misfoster
Det virker ret ligetil. En sukkerfabrik på Lolland er – hårdt presset af EU – nødt til at fyre med andet end kul og olie. Til det findes der to løsninger: Enten bygger samfundet en 115 kilo…
Landmænd sagsøger Energinet: Ubelyst om ekspropriation til Baltic Pipe er velbegrundet
Hvorfor er Baltic Pipe nødvendig for Polen? Og hvilke fordele giver gasledningen for Danmark? Det vil en gruppe sagsøgere have svar på for at få belyst, om der er hjemmel for statens ekspropriation af jord på deres ejendomme.
254.000 kubikmeter slam smides i Lillebælt for at gøre plads til Baltic Pipe
Syddansk Universitet og Danmarks Naturfredningsforening protesterer mod beslutningen om fortsat at dumpe slam i vandet, da det blandt andet kan skade området muslingestand.
Gas-skepsis stemt ned: Parlament godkender EU-liste over 151 infrastruktur-projekter
De 151 projekter omfatter en hel del naturgas-projekter og derfor stemte den grønne gruppe i Parlamentet imod at godkende listen, men et stort flertal sagde ja.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Trods målsætning om CO2-reduktion på 70 procent: Ny regering giver grønt lys til milliarddyr naturgasledning
Det næste skridt er taget for gasledningen Baltic Pipe, som skal lede norsk naturgas gennem Danmark til endestationen i Polen. Professor i energiplanlægning kan ikke se, hvordan det hænger sammen med de danske klima-ambitioner.
I år kom klimaet for alvor på dagsordenen
I 2018 fik klima- og energipolitikken så stor opmærksomhed som aldrig før, og vi fik en længe ventet, bred energiaftale med alle Folketingets partier – men ingen klimaplan, som mange ellers havde håbet på.
Minister afviser genberegning af Baltic Pipe i lyset af Parisaftalen
Hvis vi lever op til Paris-aftalen, skal vi være CO2-neutrale i 2050. Alligevel budgetteres gasledningen med at skulle tilbagebetales helt frem til 2053. En genberegning er ikke relevant, hedder det i et svar fra ministeren.
Professor om ny gigant-gasledning: Selv hvis det går godt, bliver jeg ked af det
Kritiske forskere og miljøorganisationer forsøgte forgæves at advare mod at investere seks milliarder kroner i at sende naturgas til Polen. Det kom der ikke noget ud af, og nu står kritikerne i kø.
Nu er det helt sikkert: Gasledning til 12 milliarder bliver lagt gennem det danske landskab til Polen
Danske Energinet og polske Gazsystem har endelig besluttet at bygge gasledningen Baltic Pipe gennem Danmark. Energiministeren har godkendt den danske del af investeringen på 6,3 milliarder kroner.