Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
KRONIK: Stop bashing af hybridbiler. De er en god trædesten Kim Haagensen, civilingeniør, kemi, WSP Danmark A/S Illus.: Privatfoto Min Kuga PHEV 2021 ‘ramte’ første milepæl på 10.000 km, samtidig med at Ingeniøren bragte endnu en artik…
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
Er ‘smart homes’ bæredygtige eller bare ekstra luksus? Smart homes er blevet kaldt en grøn teknologi, som kan skære unødig brug af el, vand og varme væk. Men kritikere ser smart home-fænomenet som en trojansk hest, der fylder huset op med energislugende komfortelektronik.
Daimler har bygget ultrafleksibel grøn fabrik med eget 5G-netværk Med en investering på 5,5 mia. kroner har bilproducenten Daimler færdiggjort et helt ny fabrik kaldet Factory 56, som både er ultrafleksibel, CO2-neutral og udstyret med 300 selvkørende robotter.
Varmestråling udnyttes til grøn strøm om natten Varmestråling kan om natten køle materialer til under temperaturen af den omgivne luft. Ny forskning bruger mekanismen til at producere grøn strøm.
Syv ud af ti solcelleejere er tilfredse med deres anlæg Ønsket om at spare el og blive selvforsynende med energi er de vigtigste grunde til, at folk investerer i solcelleanlæg. Klimahensyn kommer på en fjerdeplads, konkluderer ny undersøgelse.