Ny aftale fremrykker CO2-krav til nybyggeri
Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2 set over bygningens levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri
Hver fjerde renoveringsprojekt i enfamilieshuse ser stort på energikrav
Både husejere og aktører i byggebranchen har svært ved at forstå energikravene i bygningsreglementet og rentabiliteten af et renoveringsprojekt, viser en ny analyse foretaget på vegne af Energistyrelsen og Bolig- og Planstyrelsen.
England forbereder klimatopmøde - og åbner kulmine med landets største CO2-udledning
Mens den britiske regeringen forbereder det internationale klimatopmøde COP26, er det besluttet at åbne en ny kulmine, der vil udlede 400.000 ton CO2-ækvivalenter om året.
Klima-teknologi får egen pulje i ny finanslov
Ny aftale om økonomiske stimuli indeholder klima-tiltag for mere end 3 mia. kroner til blandt andet udfasning af oliefyr, geotermi og CO2 lagring og en ny pulje til helt konkret teknologi
Ugens debat: Skrottes oliefyr efter et ‘betal forureneren-princip’?
Indsatsen for at udfase danskernes olie- og gasfyr bygger på et omvendt miljøprincip, fremførte seniorrådgiver og ph.d. Kåre Press-Kristensen fra Rådet for Grøn Omstilling på ing.dk i sidste uge. Den melding gav ham ikke mange opadvendte tommelfingre i debatten på ing.dk.
Kronik: Skab fokus på boligens klima med en sundhedsrapport
I foråret fremlagde Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren sine anbefalinger til at reducere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030. En af anbefalingerne går på at koble indeklimaf…
Bred klimaaftale indgået: Her er hovedelementerne
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en klimaaftale, der sammen med klimaaftalen for affald giver CO2-reduktioner på 3,4 mio. tons i 2030.
Forsker: Varmt vand fra undergrunden kan dække halvdelen af Danmarks varmebehov
Vandet udleder kun fem procent CO2 i forhold til fjernvarme fra kulkraft.
To fluer med èt smæk: Kan coronakrisen gøre klimaløsninger billigere?
Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.
Replik: Klimapartnerskaberne er Danmarks største brainstorm
Michael H. Nielsen er direktør i Dansk Byggeri, Gunde Odgaard er sekretariatschef i BAT Kartellet, Lene Espersen er adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder, Henrik Garver er adm. …
Leder: Lad os nu få tæmmet vandmasserne med klima-kinderæg
Mens regeringen sidder og venter på input fra de såkaldte klimapartnerskaber, før den vil spille ud med den klimahandlingsplan, der skal tvinge vores CO2-udledninger ind i en stærkt nedadgåend…
Statsligt gasselskab forsinker grønne projekter med klager: ‘Det er helt grotesk’
Klagesager og forældet lovgivning spænder ben for den grønne omstilling. Klimaministeren lover at se på sagen.
Svenskerne skal snart vinke farvel til benzin- og dieselbiler
Som del af en ny, klimapolitisk handlingsplan foreslår den svenske regering, at transportsektoren skal bære en stor del af byrden i at skabe et CO2-neutralt Sverige i 2045.
Leder: Byggeriet af en CO2-fri fremtid står stille – selv i byggeriet
Cirka 40 procent af Danmarks CO2-udslip stammer fra vores boliger og øvrige byggerier - fra den energi, vi bruger til at holde varmen, blive kølet ned, få lys i hjemmet og på arbejdspladserne e…
Kronik: Skovene er nøglen til klima og biodiversitet
Morten Pedersen, afdelingschef, Danmarks Naturfredningsforening Illustration: Danmarks Naturfredningsforening Vi har to store udfordringer. En klimakrise og en biodiversitetskrise. Begge skal lø…