Spørg Fagfolket: Hvad bliver indregnet i energiforbruget fra bygninger?
En læser er ofte stødt på, at 40 procent af vores energiforbrug kommer fra bygninger. Men hvor kommer det tal fra, og hvad dækker det over?
Debat: Nye droneregler er uklare og komplekse
Virksomheder, der vil bruge droner, vågner op til en ny virkelighed 1. januar 2021. Uklarhed og kompleksitet kan sammen med lov om databeskyttelse og overvågning gøre det til en udfordring, mener to advokater og en direktør.
Ozon-hul over Antarktis er større og dybere, end det har været i mange år
Selvom årsagen skal findes i vejrforhold, var hullet aldrig opstået uden de gasser, vi har udledt.
Kan blive blandt de første i verden: Droner skal flyve i aktivt luftrum over Danmark
I dag må droner kun flyve uden for synsvidde, når der ikke er fly i nærheden. Men til efteråret starter de første eksperimenter med såkaldt U-space over Odense Lufthavn.
Kronik om forskning: Samarbejde med Kina skal foregå på et reflekteret og informeret grundlag
Covid-19 afgav tid til at analysere de dansk-kinesiske samarbejder inden for forskning og uddannelse for Thomas Trøst Hansen i hans første tid som ny dansk innovationsattaché i Shanghai.
Forskere beskylder arkitekt og rådgiver for greenwashing på Amager Fælled
Nyt byggeri på Amager Fælled vil ifølge arkitekten og de rådgivende ingeniører være med til at øge biodiversiteten. Professor kalder det for grotesk og imod al vores viden om natur.
Svenskerne skal snart vinke farvel til benzin- og dieselbiler
Som del af en ny, klimapolitisk handlingsplan foreslår den svenske regering, at transportsektoren skal bære en stor del af byrden i at skabe et CO2-neutralt Sverige i 2045.
Kronik: Skovene er nøglen til klima og biodiversitet
Morten Pedersen, afdelingschef, Danmarks Naturfredningsforening Illustration: Danmarks Naturfredningsforening Vi har to store udfordringer. En klimakrise og en biodiversitetskrise. Begge skal lø…
Holland sætter fartgrænse på 100 km/t i dagtimerne
Tiltaget, som bliver meldt ud i dag, skal medvirke til at begrænse landets voldsomme NOx-forurening, som står i vejen for nyt boligbyggeri.
Canadiere finder bly i 4.000 drikkevandsprøver
En stor undersøgelse af drikkevandet i Canada har afsløret for høje niveauer af bly i drikkevandet i 4.000 ud af 12.000 prøver. Der er bly i vandinstallationer i op omkring 500.000 huse.
Branchedirektør: Vi er nødt til at sortere plast, hvis vi skal genanvende mere
Det er i sig selv utilfredsstillende, at under en tredjedel af plasten indsamlet i danske husholdninger genanvendes. Men vi er nødt til at sortere det for at blive bedre, mener direktør for brancheorganisation.
Europæere spilder hver fjerde liter vand: Nu skal vi rette op
Med EU’s kommende drikkevandsdirektiv kommer der fokus på at begrænse lækager og ledningsbrud. Det er en stor konkurrencefordel for Danmark, der har været foregangsland på dette område i årtier.
TDC vinder 14 af 20 nye mobilfrekvenser – betaler 1,6 mia.
Teleselskaberne bag landets mobilnet har tilsammen betalt 2,2 milliarder kroner for nye frekvenstilladelser, som blandt andet skal bruges til de kommende 5G-netværk. Men ingen ville eje de sidste frekvenser.
Replik: Lad os sætte strøm til at nedbringe forureningen fra krydstogtsskibe
Frank Jensen (S) er overborgmester i København Illustration: Steen Brogaard Forleden satte Ingeniøren fokus på behovet for strammere regulering af krydstogtskibenes partikelforureni…