Motorvejsboliger stoppet: Kan sætte en stopper for andre kommuners boligplaner
By- og vækstdirektør i Hvidovre Kommune vurderer, at Planklagenævnets afgørelse i sagen fra Vallensbæk kan få betydning for byggerier i mange af landets støjplagede kommuner.
Virksomheder skal hive mineraluld ud af deponierne
I takt med at der stilles større krav til isolering af de danske boliger, stiger mængderne af mineraluldsaffald også – og det optager meget plads på de danske deponier. Derfor vil en række virksomheder i samarbejde med Teknologisk Institut finde nye genanvendelsesløsninger.
Eksperter på stribe tager sig til hovedet over københavnsk ø-projekt
Det er i direkte strid med reglerne, at myndighederne kun har miljøvurderet en lille del af Lynetteholm-projektet, lyder det fra flere eksperter.
Opposition afkræver ministre forklaring om “udvidet brandsyn” i plejeboliger
Hverken støttepartier, opposition eller Ældre Sagen mener at regeringens udspil til at styrke og udvide brandsyn i plejeboliger er tilstrækkeligt.
Kronik: Tvivlsomme beregninger af byggeri kan skævvride klimaindsats
Beregninger af bygningers energiforbrug giver fejlagtigt indtryk af klimabelastningen fra nybyggeri.
Leder: Data economy kræver større politisk mod end et partnerskab
Fra nærværende medie skal der ikke lyde nogen dom over, hvorfor der skulle en pandemi til for at vække regeringens – og ikke mindst statsminister Mette Frederiksens – ellers dvalende forstå…
Mikrobølge-kedel skal i fremtiden sørge for varme i stuen
Kedlen koster næsten det samme som en traditionel gaskedel i indkøb, men er en smule dyrere i drift.
Ombudsmanden går i kødet på Skatteforvaltningens it-systemer
Skattekontoret hos ombudsmanden vil i den kommende kigge nærmere på digitalisering af sagsbehandlingen hos skattemyndighederne. Det gælder både eksisterende og nye systemer. ”Det er afgørende, at it-systemerne udvikles og anvendes på en måde, så man undgår fejl i forhold til borgerne,” siger ombudsmand Niels Fenger.
PODCAST: Pandemier ændrer vores byer og boliger
På samme måde som koleraepidemierne satte gang i Københavns udbygning uden for voldene, vil også coronaen blive et afsæt for byudvikling og nytænkning af vores bygninger. I ugens Transformator samler vi desuden op på en række spørgsmål om vaccinerne og deres bivirkninger.
Leder: Nøglen til elbilen ligger i laderet for alle danskere
30.000 danske personbiler er i dag eldrevne. Man behøver ingen lommeregner for at konstatere, at der er meget langt op til den million, som et politisk flertal har besluttet skal køre på de dans…
Ny aftale: CO2-krav til nybyggeri fra 2023
Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2/år set over 50 års levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri
Ny aftale fremrykker CO2-krav til nybyggeri
Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2 set over bygningens levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri
Hver fjerde renoveringsprojekt i enfamilieshuse ser stort på energikrav
Både husejere og aktører i byggebranchen har svært ved at forstå energikravene i bygningsreglementet og rentabiliteten af et renoveringsprojekt, viser en ny analyse foretaget på vegne af Energistyrelsen og Bolig- og Planstyrelsen.
PODCAST: Power-to-x: Kapløbet om fremtidens energiform er i gang
Energiselskaber kaster milliarder i power-to-x-teknologier i et kapløb om at komme først på vigtige geografiske placeringer. I ugens Transformator kan du også høre om Nasa-roveren Perserverances succesfulde landing på Mars og en optagelse af Mars-vindens susen.