Moderaternes klimaudspil: Flyafgift og koncessionsmodel for havvind
Moderaterne vil finansiere havvindmølleprojekter med inspiration fra statens samarbejde med olie- og gasudvindingsindustrien i 1960’erne.
Et nyt radon-kort: 17.000 boligejeres måling af radonniveauet i deres ejendom
Mellem 2015 og 2020 har boligejere landet over foretaget radonmålinger i deres bolig. Se kortet her.
LEDER: Individuelle varmepumper på vores huse er for dyre, kortsigtede og miljøskadelige
I et nybyggeri i Helsinge nord for København er et dusin boliger udstyret med hver deres varmepumpe. Det kan umiddelbart virke som en god løsning: Det er teknisk ukompliceret at opføre hver hus …
Miljøministeriet: Myndigheder vil kontrollere vandinstallationer for legionella
Sundheds - Bolig - og Miljøministeriet har i en række svar til Folketinget åbnet lidt op for, hvordan problemerne med legionella fremover skal løses.
Eksperter om havnetunnel til Amager: »Det vil betyde sammenbrud i store dele af døgnet«
I analysen af en havnetunnel har man i forundersøgelserne valgt ikke at fremskrive biltallet efter den økonomiske udvikling. Der tegnes dermed et skønmaleri af projektet, mener planlægger.
Eksperter fælder dom over norsk jordskred: Elv var dårlig sikret
Manglende sikring af elven Tistilbekken er den primære årsag til kviklerskredet, der kostede 10 menneskeliv i Gjerdrum.
Højhastighedsbredbånd storsælger: Men er det overhovedet nødvendigt?
Over halvdelen af de danske husstande har i dag et bredbåndsabonnement med mindst 100 Mbit/s. Selvom de færreste familier vil opleve en mærkbar forskel, så stiger salget af højhastighedsforbindelser på mere end 300 Mbit/s også markant.
Kronik: Lynetteholm er et økonomisk højrisikoprojekt
Hans Schjær-Jacobsen er civilingeniør, lic.techn., HD Illustration: Privatfoto Med fremsættelse 28. april 2021 af anlægslov L220 om det »selvfinansierende« nyttiggørelsesprojekt…
Tsunamimodel afslører overhængende risiko for flere bygder i Grønland
Nye matematiske modeller tegner et mere alvorligt billede af oversvømmelsen efter tsunamien i Grønland i 2017. Landsstyret tilbyder nu indbyggere i de mest udsatte bygder støtte til at flytte.
Ombudsmanden vil helt ind i designet af SKATs systemer: Fejlene skal fanges tidligere
I stedet for at vente på at nye systemer laver farlige fejl, kaster ombudsmand Niels Fenger nu sine folk ind i designfasen af to it-systemer under skatteministeriet. Forhåbentlig finder de ingenting, siger han og afviser risikoen for en giftig dobbeltrolle.
Kronik: Tvivlsomme beregninger af byggeri kan skævvride klimaindsats
Beregninger af bygningers energiforbrug giver fejlagtigt indtryk af klimabelastningen fra nybyggeri.
Ombudsmanden går i kødet på Skatteforvaltningens it-systemer
Skattekontoret hos ombudsmanden vil i den kommende kigge nærmere på digitalisering af sagsbehandlingen hos skattemyndighederne. Det gælder både eksisterende og nye systemer. ”Det er afgørende, at it-systemerne udvikles og anvendes på en måde, så man undgår fejl i forhold til borgerne,” siger ombudsmand Niels Fenger.
Ny aftale: CO2-krav til nybyggeri fra 2023
Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2/år set over 50 års levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri
Ny aftale fremrykker CO2-krav til nybyggeri
Fra 2023 må større nybyggeri ikke udlede mere end 12 kg CO2/m2 set over bygningens levetid. Det er ét af de centrale punkter i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri
Hver fjerde renoveringsprojekt i enfamilieshuse ser stort på energikrav
Både husejere og aktører i byggebranchen har svært ved at forstå energikravene i bygningsreglementet og rentabiliteten af et renoveringsprojekt, viser en ny analyse foretaget på vegne af Energistyrelsen og Bolig- og Planstyrelsen.