SYNSPUNKT Er grøn brint virkelig grøn?
Når man hører brintentusiaster debattere, får man indtryk af at brint i sig selv er godt for klimaet – jo mere brint jo bedre. Men er grøn brint altid grønt og godt for klimaet? Svaret er de…
SYNSPUNKT Møller skal ikke stå stille: De kan lave brint til tyskerne
Synet af vindmøller, der står stille, selvom vinden blæser kraftigt, er et trist et af slagsen, lyder det fra brancheorganisation.
Ny blogger: Vi må vænne os til, at VE syner i landskabet
En ny blogger på ing.dk peger på, at fællesskaber som andelsbevægelser skal hjælpe med at vi accepterer vindmøller og solceller i landskabet.
Holland vil have nationalt brint-net: Rørfører for 5,6 milliarder kroner frem mod 2031
Den hollandske regering har indgået aftale med den nationale naturgasoperatør Gasunie om at etablere et landsdækkende transmissionsnet til transport af brint.
Fik du læst det? Sommersøndage i selskab med det bedste fra dit mediehus
Tilmeld dig vores nyhedsbreve, så du sommeren igennem modtager et eksklusivt udvalg af mindeværdige artikler.
SYNSPUNKT Brint-hypen kan undergrave klima indsatsen
Grøn brint er en attraktiv energibærer – den kan pumpes i rør med meget begrænset energitab og med mindre påvirkning af landskabet end luft-master, som er et kæmpe problem – ikke mindst i…
SYNSPUNKT Sådan bliver havvind rygraden i vores energisystem
I de seneste år har vi både i Danmark og internationalt set en række ambitiøse målsætninger for opførelsen af mere vedvarende energi i almindelighed og havvind i særdeleshed. Den 18. maj ko…
Med en kampvægt på 220 ton er verdens største brintlastbil klar til minearbejde
En lastvogn med en vægt på 220 ton og en dieselmotor erstattet af brint-brændselsceller er mineselskabet Anglo Americans første skridt mod udledningsfri minedrift.
I gang i hele Europa: 7 milliard-projekter om klimavenlige emissionsteknologier
Fælles for dem er, at de fokuserer på lavemissionsteknologier indenfor biobrændstoffer, brint, stål, cement, kemikalier og kulstofopsamling.
EU på vej med kæmpe VE-plan: Skyhøje CO2-priser og stop for lækage
Skyhøje priser på CO2-kvoter skal give EU penge til at satse på vedvarende energi og øge energitilskuddet til husstande og industri.
Spørg Fagfolket: Hvorfor står vindmøllerne stille i stormen?
En læser undrer sig over, hvorfor vindmøllerne knap bevæger sig, når det stormer udenfor. Det er der en helt simpel forklaring på, fortæller vindmøllepionér Henrik Stiesdal.
Britisk klimapartnerskab på vej med passagerfly på flydende brint
En britisk pendant til de danske klimapartnerskaber mellem offentlig og privat virksomhed har resulteret i konceptudviklingen af et passagerfly med navnet FlyZero.
DAGBOG FRA COP26: Et virvar af klimaaktivisme kalder på handling
Glasgows gader er i disse dage et tydeligt bevis på, at klimaaktivismen er kommet for at blive. Både fredag og lørdag demonstrerede titusindvis af aktivister for mindre snak og mere handling. Og…
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?