Kunstig energiø i Nordsøen er teknisk mulig: Skal stå klar om 12 år
Ny forundersøgelse viser, at det både teknisk og økonomisk er realistisk at bygge en kunstig energiø midt i Nordsøen med en kapacitet på op til 15 GW i starten af 2030'erne. Nu rækker danske, tyske, og hollandske eltransmissionsselskaber ud til politikerne.
Evaluering: Danmark får fuld valuta for milliard-satsning på energi-udvikling
En ny evaluering af Danmarks væsentligste udviklingsstøtte til grønne energiprojekter, EUDP, viser, at virksomhederne er superglade for ordningen og selv spæder mere i kassen end staten.
Cruise-industrien langer ud efter kritisk forurenings-rapport
En samlet krydstogtindustri tilbageviser påstande om ekstreme svovludslip i europæiske havne.
Leder: Symbolpolitik gør mere skade end gavn for klimaet
‘EU godkender import af amerikanske sojabønner til biodiesel’. Det var en af de overskrifter, som vi, der har fulgt klimadebatten i en årrække, lige skulle læse mere end en enkelt g…
CO2-udledningen fra nye biler skal ned med 37,5 procent
EU’s medlemslande er blevet enige om et kompromis om bilers CO2-udledning. Udledningen skal være 15 procent lavere i 2025 og 37,5 procent lavere i 2030. Ikke nok, mener miljøorganisationer
Vindkraft og elektrificering præger udspil til ny klimastrategi for EU
Med otte konkrete scenarier anviser EU-Kommissionen forskellige veje til klimaneutralitet for hele EU i 2050. Et af scenarierne har brint som central energibærer.
Dansk forsker gemmer solens varme til om vinteren i en særlig væske
Processen genererer ingen CO2 og væsken kan opbevare varmeenergien i op til 18 år - uden isolering. Teknologien kan måske tages i brug indenfor fem år.
Ny rapport: Verdens energibehov går ned fra 2035 – og elbiler får en stor del af æren
Ifølge det norske konsulentfirma DNV GL vil elbilsalget tage fart om få år.
Miljøtjek: Er diesel værre end benzin?
Dieselbilen er kommet i modvind den senere tid. Men med nye og strengere europæiske krav nærmer miljøpåvirkningen sig i højere grad benzinbiler.
Aarhus-forskere vil sende omdannet CO2 ud på naturgasnettet
På Aarhus Universitet har forskere og danske virksomheder udviklet et pilotanlæg, der kan omdanne CO2 til metangas. I fremtiden kan drivhusgassen blive en værdifuld ressource, lyder det fra en af forskerne.