Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
Betonblokke skal lagre solenergi til produktion af flybrændstof Virksomhederne Energy Vault og DG Fuels indgår nu et samarbejde om i alt 1,6 GWh lagringskapacitet i form af betonblokke, der løftes og sænkes. Første projekt på 500 MWh skal bygges i 2022.
Ny rekord for brint fremstillet direkte fra solceller Et hold australske forskere har ved at kombinere solceller og elektrolyse opnået en samlet virkningsgrad på 20 procent. Det kan sende kiloprisen for brint ned under 2 dollars.
Analyse: Størstedelen af VE-projekter billigere end kulkraft Vindmøller og solcelleteknologier koster langt mindre i dag end for bare få år siden og har vippet kul af tronen som den billigste energi, viser ny analyse fra det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA).
Leder: Teknologisk klimafiks kræver klar strategi nu Mens Samsø blev sat til vægs af Bornholm i den aktuelle genåbning, hvor kun solskinsøen får lov til at være eksperimentarium for resten af landet, er begge ø-samfund relevante i den aktuelle…
Nyt dansk PtX-anlæg til ammoniak i Lemvig Haldor Topsøe, Vestas og Skovgaard Invest skal i fællesskab opføre verdens første industrielle PtX-anlæg til fremstilling af ammoniak. Anlægget skal stå klar i 2022 og forsynes med el fra vindmøller og solceller.