DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagringAt opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Teknologi skal løse landbrugets klimaproblemer: Støtteparti kalder det fugle på tagetPyrolyse, bioraffinering, og fodertilsætning er blandt de teknologiske løsninger, der skal være med til at nedbringe landbrugets udledning med 7,1 mio. tons, foreslår regeringen. Også økologi og udtagning af lavbundsjorder får plads i regeringens plan.
Kraftig drivhusgas strømmer ud af rismarker og fiskeopdræt: ‘Vi har lavet ubalance i regnskabet’Når mennesker ændrer på naturen, skaber det store mængder metangas, som ender i atmosfæren.
Slem, okay eller god: Klimamærker på madvarer kan ændre dine indkøbsvanerMærkerne påvirkede også forsøgspersoner, som ellers var ligeglade med CO2-aftrykket på deres mad.
Amerikansk firma laver kød ud af den blå luft: ‘Teknologien kan blive afgørende i fremtiden’Ny metode trækker CO2 ud af luften og omdanner det til spiseligt protein.
Ny klimadatabase gør oksekød til endnu større skurk: En mørbrad udleder lige så meget CO2 som en køretur til ParisEn ny stor database viser, hvor meget CO2 500 forskellige fødevarer udleder.
Tysk investeringsfond bag fire støttefri solcelleparker på tilsammen 415 MWLokalplanerne er på plads. Så en af fire parker forventes at kunne producere grøn strøm allerede i år. Tilsammen vil de kunne levere strøm til 120.000 husstande.
Danmark har fået klimavenlige kostråd: Du kan mindske din CO2-udledning med op til 50 procentDet kræver dog, at de fleste af os omlægger kosten og begrænser vores madspild.
Danske tomater klimasviner otte gange mere end sydeuropæiskeDrivhuse bruger energi og madspild taler for at anvende forarbejdede tomatprodukter uden for sæsonen.
Forskere regner klima-priserne ud: Kød bør være 2,5 gange så dyrtBudskabet er godt, men der er usikkerheder med tallene, siger dansk forsker.
Forskere regner klima-priserne ud: Kød bør være 2,5 gange dyrereBudskabet er godt, men der er usikkerheder med tallene, siger dansk forsker.
I en lagerhal i Taastrup gror salat og grønt i 14 etagerEt af Europas største vertikale landbrug er åbnet i Taastrup.
Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljøUden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU’s ammoniakkrav.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrugNyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder