Ekstremregn og -temperaturer samt tørke: Risici ved global opvarmning kan reduceres
Floder tørrer ud, temperaturer når rekordniveauer og ekstremregn truer byer. Flere af naturfænomenerne er farlige for mennesker, men vi kan reducere risici ved at holde den globale opvarmning på 1,5 grader C, viser ny forskning.
Fik du læst det? Sommersøndage i selskab med det bedste fra dit mediehus
Tilmeld dig vores nyhedsbreve, så du sommeren igennem modtager et eksklusivt udvalg af mindeværdige artikler.
Kai har hevet olie op af Nordsøen i 25 år: Nu starter et nyt eventyr, hvor han skal hjælpe klimaet
På en olieplatform i Nordsøen er de første forsøg med at lagre CO2 i undergrunden så småt i gang. Men kan det redde os fra klimakrisen?
Verdens første gasturbine på ren brint står i Norge
Forskere fra Stavanger Universitet har siden midten af maj haft en mindre gasturbine kørende på 100 pct. brint. I fremtiden håber de, at det kan overføres på større kapaciteter.
RNA-virusser i havet har stor indflydelse på mængden af udledt CO2
Ny forskning viser, at RNA-virusser spiller en stor rolle i havenes økosystemer ved at sætte sig på CO2-udledende alger og amøber.
Corc-center vil både levere CO2-beregnere til forbrugerne og CO2-fangst til virksomhederne
Med 630 millioner fondskroner i ryggen er forskningscentret Corc åbnet på Aarhus Universitet. Her skal dialog på tværs af akademiske fag og mellem eksperter, politikere og befolkningen reducere atmosfærens indhold af CO2.
Nyt forskningscenter vil både levere CO2-beregnere til forbrugerne og CO2-fangst til virksomhederne
Med 630 millioner fondskroner i ryggen er forskningscentret Corc åbnet på Aarhus Universitet. Her skal dialog på tværs af akademiske fag og mellem eksperter, politikere og befolkningen reducere atmosfærens indhold af CO2.
PODCAST: Derfor skal vi alle køre i elbiler om 13 år
Alle nyproducerede biler skal være emissionsfri i 2035, har EU-parlamentet netop besluttet. I ugens Transformator spørger vi, hvorfor EU ikke bare kan lade markedet bestemme, og fortæller også historien om telegrafonen og de utallige fejlslagne danske it-projekter.
Spørg Fagfolket: Hvorfor får sukker mit gær til at blive flydende?
En læser har et trick med at tilsætte sukker til gær i stedet for vand. Men hvorfor smelter gæren af sukkeret? Det svarer to forskere i Smag for Livet samt gærfabrikkerne på.
Sukrose som CO2-fangst: Havgræsser lagrer enorme mængder kulstof med et kemisk ‘vagtværn’
Ny forskning viser, at havgræsser frigiver kemiske komponenter, der holder sukkerglade mikroorganismer på afstand.
PODCAST: Måske er det ikke så tosset at importere affald til cementproduktion
Aalborg Portland importerer hvert år 160 ton affald fra udlandet til at fyre op under cementovnene, hvilket er med til at holde virksomhedens CO2-udledning nede. I ugens Transformator kan du også høre om det digitale våbenarsenal, som hackerne tager i brug i cyberkrigen mellem Rusland og Ukraine.
Et stigende antal skovbrande i fremtiden modarbejder og vil vælte alle klimamål
Voldsomme skovbrande kommer i fremtiden til at udlede så voldsomme mængder CO2, at det svarer til udledningen fra 2,6 milliarder biler årligt, viser nyt studie
Volvo Cars investerer i lynhurtig batteri og oplader startup. - recordere.dk
Volvo Cars har via sin venturekapitalarm Volvo Cars Tech Fund foretaget en investering i StoreDot, et israelsk firma, der udvikler ekstrem hurtig batteriladeteknologi til elbiler.
Fagligt talt: Er der en fremtid for plastsolceller i stor skala?
Solceller fremstillet af silicium dominerer markedet i dag, og det har de gjort, siden de først så lyset for mere end 60 år siden. Men - sat på spidsen af Marie Mayer fra Berkeley Universitet …
»IDA opfører sig, som om vi er Greenpeace, men vi er en ingeniørforening«
IDA-listen, De Privatansatte, mener, at foreningen skal passe på med at blive for »aktivitisk« i sin politik særligt i forhold til de 17 verdensmål. Nej, IDA skal tværtimod have mere fokus på verdensmålene, lyder det fra flere IDA-lister.