EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om
EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.
117 planteforskere appellerer til nye EU-politikere: Stop hetzen mod Crispr
GMO-loven skal opdateres til fordel for Crispr. Det mener en lang række europæiske forskere, som nu beder de nye EU-parlamentarikere om hjælp.
Leder: Gensakse er en teknologi – ikke et problem i sig selv
I denne uge kom en uventet entydig og kontroversiel kritik af EU-Domstolens regulering af gensaksen Crispr. Kritikken kom fra Det Etiske Råd i Danmark, der – på linje med et kor af forskere –…
Gensaks i en gråzone – hvad dælen stiller vi op med Crispr?
Genredigeringsværktøjet Crispr er efterhånden en moden teknologi. Men lovgivningen er stadig fyldt med uafklarede gråzoner.
Innovationsfonden giver 30 mio. til dansk Crispr/Cas9-projekt
Selv om EU-Domstolen har besluttet, at afgrøder forædlet med gensaksen skal underkastes samme regler som GMO, håber Danmark at speede planteforædlingen op med netop Crispr.
Crispr-koma: Planteforædlerne håbede på mildere regler – EU-Domstolen sagde nej
ANALYSE: Afgrøder muteret med Crispr/Cas9-teknikken skal reguleres efter det tunge GMO-direktiv. Dermed er kemikalier og tilbagekrydsning vejen frem.
Det kølige overblik fra en varm sommer
Ingeniøren er på gaden igen med avisen. Her er et overblik over en række af sommerens begivenheder i teknologiens og naturvidenskabens verden, som de har været dækket på ing.dk.
Landbruget om GMO-dom: Ingen vej uden om Crispr-redigeret mad
Manglende kontrolsystemer vil gøre det umuligt at regulere gensaksen Crispr/cas9 inden for planteforædling, uanset hvad EU kræver, mener Landbrug & Fødevarer.
Bombe under planteforædling: Gensaksen Crisp skal reguleres lige så strengt som GMO
At benytte genredigeringsteknikker som Crispr/Cas9 til planteforædling er at betragte som genmodicering og skal reguleres derefter, mener EU-domstolen i overraskende udmelding.
Gensaks giver dilemma: Hvor genmodificerede må vores fødevarer blive?
Med genredigeringsteknikker som Crispr/Cas9 kan planteforædlere komme sygdomme i forkøbet med målrettede klip i plantens arvemasse. Men skal det tillades at forebedre vores fødevarer? EU-Domstolen snart tage stilling til.