Hackere har stoppet USA’s største olieledning: Derfor er den så afgørende
Operatøren af forbindelsen regner med, at forsyningen er tilbage til normalen i slutningen af denne uge.
Store bitcoin-miner kan spænde ben for Kinas klimamål
Kina driver næsten 80 procent af den globale handel med kryptovalutaer, og det koster enorme mængder energi til de computere, der miner dem.
Eksperter: 115 kilometer lang gasledning til Lolland giver “dundrende underskud”
Sukkergigant vil have en gasledning til en lille milliard. En dyr og unødvendig investering, mener flere eksperter.
Kronik: Gode lademuligheder til alle
Hvis vi ikke skal fylde byerne op med ladestandere, er der er brug for en løsning til de kommende elbilejere, der ikke kan oplade i carporten. En af dem hedder destinationsopladning, hvor ladestanderne står, hvor vi arbejder og køber ind.
»Konge på verdens elektricitetsmarkeder:« IEA spår lys fremtid for solceller
Det internationale energiagentur udnævner solcelle-teknologien som værende den primære drivkraft i væksten indenfor grøn strøm de kommende ti år.
Spørg Fagfolket: Hvem får gavn af min overskudsstrøm fra solcelleanlægget?
En læser forærer sin overskudsstrøm fra solcelleanlægget gratis til nettet. Men hvem vinder egentlig på det? Det svarer energirådgiver på.
Jordboret snurrer i landsbyen: Termonet vil være den nye fjernvarme
Regeringen ønsker at sige farvel til olie og gasfyr. Termonet kan måske være alternativet i de områder, hvor fjernvarmen ikke når ud.
Første udspil til en klimahandlingsplan: Op til hver 4. olie- og gasfyr skal skrottes
Dyrere olie og gas kombineret med billigere el til elvarme, samt tilskud til varmepumper skal få sendt op til 120.000 opvarmingsfyr baseret på fossile brændsler til skrotning.
Spørg Fagfolket: Hvorfor er gearløse vindmøller pludselig så populære nu?
En læser har lagt mærke til tykmavede naceller på gearløse vindmøller og vil gerne vide, hvilke teknologier, der gør dette muligt nu. Det svarer vindmøllepionér og blogger på ing.dk, Henrik Stiesdal, på.
To fluer med èt smæk: Kan coronakrisen gøre klimaløsninger billigere?
Eksperter og organisationer vil have en grøn nødplan for genrejsning af Danmarks økonomi.
Klimarådets forkærlighed for CO2 lagring vækker undren hos IDA og brintbranchen
Både Brintbranchen og IDA mener, at Klimarådet undervurderer det langsigtede potentiale i power-to-x og at lagring af CO2 er en for kortsigtet løsning. Vi vælger det meste økonomiske, siger Klimarådet
Klimarådets forkærlighed for CO2 lagring vækker undren hos IDA og brintbranchen
Både Brintbranchen og IDA mener, at Klimarådet undervurderer det langsigtede potentiale i power-to-x og at lagring af CO2 er en for kortsigtet løsning. Vi vælger det meste økonomiske, siger Klimarådet
DTU: Kobling af energisystemer kan give stor del af nødvendig CO2-reduktion
Ny beregning viser, at med en smart kobling af sektorerne i energisystemet kan CO2-udledningen reduceres med 22 mio. ton i 2030 ud af de 29,4 mio. ton, som 70 procents målet krævede i 2017.
Ugens debat: Èn gang til med atomkraften
Et Rolls-Royce-ledet konsortium planlægger 15 mini- atomreaktorer i Storbritannien, den første om ni år. Den melding førte på ing.dk til endnu en debat om den omstridte energiform.
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme
Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.