Transport er den næste elektrotekniske hovedpine
Med effektelektronik kan vi tage ustabile former for vedvarende energi ind i elnettet – nu er udfordringen at få transportsektoren elektrificeret på bedste vis.
Eksperter: 115 kilometer lang gasledning til Lolland giver “dundrende underskud”
Sukkergigant vil have en gasledning til en lille milliard. En dyr og unødvendig investering, mener flere eksperter.
»Konge på verdens elektricitetsmarkeder:« IEA spår lys fremtid for solceller
Det internationale energiagentur udnævner solcelle-teknologien som værende den primære drivkraft i væksten indenfor grøn strøm de kommende ti år.
Spørg Fagfolket: Hvem får gavn af min overskudsstrøm fra solcelleanlægget?
En læser forærer sin overskudsstrøm fra solcelleanlægget gratis til nettet. Men hvem vinder egentlig på det? Det svarer energirådgiver på.
Første udspil til en klimahandlingsplan: Op til hver 4. olie- og gasfyr skal skrottes
Dyrere olie og gas kombineret med billigere el til elvarme, samt tilskud til varmepumper skal få sendt op til 120.000 opvarmingsfyr baseret på fossile brændsler til skrotning.
Texas er USA’s førende vindkraft-stat, og nu kommer solcellerne
Åbne landskaber og masser af vind fik tidligt Texas til at satse på vindkraft. Danske virksomheder så også mulighederne, og Ørsted er i dag aktiv i staten.
Partnerskab vil sætte fuld fart på VE-udbygningen
Partnerskab for energi og forsyning foreslår en voldsom udbygning med havmøller, landmøller, solceller og elnet for at nå klimamålet i 2030
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme
Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.
Kronik: Gør elafgiften afhængig af markedsprisen
Anders Dyrelund er markedschef for energi, Mogens Kjær Petersen er afdelingsleder kraftvarmeværker, og Flemming Ulbjerg er chefkonsulent for solvarme og varmelagre i Rambøll. Illustr…
Aalborg-forskning i blockchain kan øge sikkerheden af trådløse netværk
Blockchain kan være nøglen til sikker, effektiv og pålidelig datakommunikation i trådløse netværk som smart grid og IoT. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.
Om sommeren har solcellerne på Svalbard højere virkningsgrad end i Sydeuropa
Snedækkede fjeldsider og kold luft gør, at solcellerne på Svalbard gør solcellerne effektive selv i en lufthavn i Arktis.
Amerikansk batteri-brand kan bremse energilagre
I april måned udbrød der brand i et batterilager i Arizona. En undersøgelse er undervejs og i mellemtiden skal amerikanske myndigheder, elselskaber og batterivirksomheder finde en balance mellem udrulning af teknologien og sikkerheden.
Leder: Sæt høje mål og følg op med teknologiske trædesten
Indledningen i lederen er ændret i forhold til den udgave, der er bragt i dagens papirudgave af Ingeniøren. I den oprindelige udgave fremgik det, at Socialdemokratiet stod fast på et 60 procents…
Krig i kommentartråden: Er elbiler grønne eller sorte?
Det vrimler med påstande om elbiler på sociale medier. Vi har faktatjekket de mest udbredte.
Kom med indenfor: Hjemmebatteri reducerer elregningen hos Ølstykke-familie
Ligesom mange andre familier har familien Olsen valgt et solcelleanlæg med batterilagring, der kan udjævne forskellen mellem produktion og forbrug. En leverandør melder, at over halvdelen af de solgte anlæg i dag med batteri.