Nu skal det være slut med oplader-kludder: Slut med lightning-port om få år
USB-C skal være standard på tværs af brands. Men Apple vil stadig køre sit eget.
Test af 10 populære elbiler afslører: Købere lokkes med urealistiske rækkevidder
Elbiler og konventionelle biler adskiller sig på mange forskellige punkter, men fælles for dem gælder, at de i praksis kører langt mindre effektivt, markedsføringen lover.
Ny tjeneste: Tjek totalprisen for TV og fladskærme inkl. energiforbrug - recordere.dk
En ny tjeneste fra Energistyrelsen og EU vil vejlede i den samlede pris for TV og fladskærme, når energiforbruget i hele produktets forventede levetid medregnes.
FN: Klimamål er umulige at nå uden atomkraft – og der skal fart på nye reaktorer
Vi kan ikke begrænse den globale opvarmning til under to grader celsius uden atomkraftværker, som har en række fordele sammenlignet med vedvarende energi, lyder budskabet i ny rapport fra FN’s Økonomiske Kommission for Europa, UNECE.
Brintbiler øger vores afhængighed af fossile brændstoffer
Frem for at bruge elektricitet til at producere brint bør elektriciteten bruges direkte til biler og opvarmning, påpeger tyske forskere.
EUs nye energimærkning A-G til elektronik stiller større krav
Her i marts introduceres nye EU-krav til energimærker til forbrugerelektronik. Mærkerne har til hensigt at øge kravene til producenterne og give forbrugerne en større indsigt i produkternes energiforbrug og CO2-fodaftryk. Ny energimærker på forbrugerelektronik i EU Med de nye EU-krav til energimærker til forbrugerelektronik får vi også en ny energiskala, der går fra A-G, her […]
Read More…
.
VE trodser coronakrisen med ny rekord: Naturgas og kul overhales inden for fem år
Mens den globale efterspørgsel på energi har oplevet det største fald siden Anden Verdenskrig, så sætter vedvarende energiformer til den globale elproduktion ny rekord. Den samlede mængde vind- og solkapacitet ser ud til at overhale naturgas i 2023 og kul i 2024.
Replik: Fremstilling og brug af kemiske stoffer skal ske mere bæredygtigt
Hans Christian Mengel er formand for branchen Kemi & Life Science, Marianne Lyngsaae er Quality Manager og REACH- & biocidrådgiver i Brenntag Nordic A/S, og Jakob Zeuthen er miljø…
Plan om produktion af 10 mio. ton grøn brint i EU: »Det er en kæmpestor ambition. Men det er muligt«
I dag har EU-Kommissionen fremlagt en ny plan for bæredygtig brint, og selvom den kommer til at betyde store udgifter, så skal det være med til at skabe vækst, jobs og en klimaneutral verdensdel i 2050.
Coronakrisen gør Danmark 5 pct. grønnere i 2020
De danske CO2-udledninger ventes at falde med omkring fem provent i 2020 som følge af coronakrisen. Også på verdensplan er der markante fald i CO2-udledningerne.
Efter 23 års pause: Nu skal der brændsel i fusionsreaktor
Nyt brændsel skal afgøre om ombygningen af JET-reaktoren i England er vejen frem for fusions-energi.
Leder: Byggeriet af en CO2-fri fremtid står stille – selv i byggeriet
Cirka 40 procent af Danmarks CO2-udslip stammer fra vores boliger og øvrige byggerier - fra den energi, vi bruger til at holde varmen, blive kølet ned, få lys i hjemmet og på arbejdspladserne e…
Energi-blogger om næste årti: »Modstanden mod elledninger stilner af«
Vi kigger mod en fremtid, hvor elnettet er under voldsom udbygning, og vandkraft-reservoirerne i Norge er bygget om til pumpekraftværker, lyder det fra Ingeniørens energi-blogger, Kaare Sandholt, som vi har bedt give sit bud på udviklingen frem mod 2030.
Kronik: Skovene er nøglen til klima og biodiversitet
Morten Pedersen, afdelingschef, Danmarks Naturfredningsforening Illustration: Danmarks Naturfredningsforening Vi har to store udfordringer. En klimakrise og en biodiversitetskrise. Begge skal lø…
Ugens debat: Hvordan får vi styr på transportens CO2-udslip?
Ifølge de nyeste tal fra Energistyrelsen vil transportsektoren i 2030 stadig være 92 pct. fossilbaseret. Læserne på ing.dk peger på fartgrænser, elektrobenzin og krav til erhvervslivet som mulige veje til et lavere CO2-udslip fra sektoren.