Ny undersøgelse: 5G rundede en milliard brugere i 2022 - recordere.dk
5G nåede en stor milepæl, da 5G-netværket rundede en milliard brugere i 2022. Samtidig er TikTok ved at hale ind på Youtube i forhold til videotrafik blandt flere europæiske netværksoperatører. Det viser en helt ny udgave af Ericssons Mobility Report.
SYNSPUNKT Hyperloop kan udkonkurrere fly
Alt imens vi diskuterer, hvordan vi får omstillet til en mere bæredygtig transport indenfor personbiler, lastvogne, fly mv. så går udviklingen stærkt indenfor en ny transportform: Hyperloop. …
Hockeystaven ER knækket – men hørte vi det?
Klumme: Det er blevet latterliggjort og udpeget som et tilfælde af enten drømmetænkning eller ansvarsfraskrivelse. Eller bare endnu et eksempel på politisk blændværk og manipulation. Det sagnomspundne knæk på hockeystaven, der et sted ude i fremtiden med nye ukendte teknologiske løsninger bringer os i mål med vores planer for grønnere og mindre energiforbrug.
Kina tester maglev-biler og opnår tophastighed på 230 kilometer i timen
Maglev-teknologien kan få en 2,8 ton tung bil til at svæve 35 millimeter.
Ny blogger: Vi må vænne os til, at VE syner i landskabet
En ny blogger på ing.dk peger på, at fællesskaber som andelsbevægelser skal hjælpe med at vi accepterer vindmøller og solceller i landskabet.
Forslag: Sådan skaffer man ferskvand til tørkeramt Sydeuropa
De fleste har nok bemærket, at der i store dele af Europa er usædvanlig stor mangel på ferskvand denne sommer sammen med hedebølgerne. Skovbrandene raser i Spanien, og italienske floder som Po …
LEDER Regeringen må gasse op for at gasse ned
Mens vi i EU-landene til stadighed drøfter, hvordan vi kan minimere vores afhængighed af russisk gas ved at finde andre leverandører og skrue ned for forbruget, så har danske politikere slet ik…
Energistyrelsens klimastatus: Vi er stadig 10 millioner ton CO2e fra klimamålene i 2030
Danmark er nærmere målet end ved sidste års fremskrivning, men der mangler stadig at findes reduktioner svarende til 13 procentpoint i 2030.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Fagligt talt: Er der en fremtid for plastsolceller i stor skala?
Solceller fremstillet af silicium dominerer markedet i dag, og det har de gjort, siden de først så lyset for mere end 60 år siden. Men - sat på spidsen af Marie Mayer fra Berkeley Universitet …
Optimering af kunstigt lys har positiv effekt på stofskiftet
Et nyt studie viser, at en optimering af vores indendørs belysning har en positiv effekt på vores stofskifte, så vi i fremtiden vil kunne se færre med type 2-diabetes.
Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere
Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
KRONIK: Stop bashing af hybridbiler. De er en god trædesten
Kim Haagensen, civilingeniør, kemi, WSP Danmark A/S Illus.: Privatfoto Min Kuga PHEV 2021 ‘ramte’ første milepæl på 10.000 km, samtidig med at Ingeniøren bragte endnu en artik…
Fagligt talt: Behovet for kantstensladere kan reduceres markant
I dag bliver der installeret mange AC-ladestandere langs med fortovene i de større byer. Men det er en dyr og besværlig løsning for brugerne, skriver elektroingeniør Andreas Barnekov Thingvad, som har en bedre løsning.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?