Hver fjerde renoveringsprojekt i enfamilieshuse ser stort på energikrav
Både husejere og aktører i byggebranchen har svært ved at forstå energikravene i bygningsreglementet og rentabiliteten af et renoveringsprojekt, viser en ny analyse foretaget på vegne af Energistyrelsen og Bolig- og Planstyrelsen.
Klimarådet: Regeringen overser elbil-boom og øget vejtrafik
Energistyrelsens fremskrivninger overser boom i elbiler, men tager ikke højde for øget vejtrafik og CO2-belastning som følge af ny infrastruktur, hedder det i Klimarådets Statusrapport 2021.
Regeringen siger ja til ny gasledning til Lolland
Beder Energinet om at bygge gasledningen til Lolland til 925 mio. kroner af hensyn til Nordic Sugar og fastholdelse af områdets arbejdspladser
Magnetbånd lever i bedste velgående: Nu kan du lagre 580 terabyte på ét bånd
Udsigten til høje elregninger og ondsindede cyberangreb giver et fornyet fokus på magnetbånd som alternativ til roterende harddiske og SSD. Nu har IBM og Fujifilm vist, at de kan lagre 580 terabyte på et enkelt magnetbånd.
VE trodser coronakrisen med ny rekord: Naturgas og kul overhales inden for fem år
Mens den globale efterspørgsel på energi har oplevet det største fald siden Anden Verdenskrig, så sætter vedvarende energiformer til den globale elproduktion ny rekord. Den samlede mængde vind- og solkapacitet ser ud til at overhale naturgas i 2023 og kul i 2024.
Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for Danmark
Det kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.
Ugens debat: Hastighedsdebat i overhalingsbanen
At sænke den højeste tilladte hastighed på motorveje til 110 km/t vil ifølge Vejdirektoratet kun reducere trafikkens CO2-udledning med 0,7 procent. På ing.dk satte det gang i en debat om små bække …
Spanske Talgo vinder DSB-udbud af vognstammer til Tysklands-trafik
De første vogne tages i brug fra midten af 2023, hvormed IC3-tog, som kører på ruten til Hamborg, kan vende tilbage til indenrigstrafik.
Inden lukketid: Novozymes og Hofor realiserer stort overskudsvarmeprojekt
Under de gældende regler for overskudsvarme vil Hofor etablere en 4 MW stor varmepumpe, der omdanner overskudsvarmen fra enzymproduktion til varme for 6.000 københavnere.
Sukkerfabrikker vil udskifte kul og olie med biogas
Statens gasselskab, Evida er nu gået i gang med at regne på, om der er økonomi i at udvide naturgasnettet ned til Lolland-Falster, hvor sukkerfabrikker kan gøre brug af gassen.
Kronik: Skovene er nøglen til klima og biodiversitet
Morten Pedersen, afdelingschef, Danmarks Naturfredningsforening Illustration: Danmarks Naturfredningsforening Vi har to store udfordringer. En klimakrise og en biodiversitetskrise. Begge skal lø…
Dansker har udviklet verdens mest brudsikre glas
Strukturen i glas er svær at forstå, fordi atomerne ikke sidder på rad og række. Glasforsker Morten Mattrup Smedskjær modtog i dag Grundfos-prisen for sit arbejde med glasmysteriet.
Energistyrelsen: Transportens tørst efter fossile brændstoffer stort set uændret i 2030
Styrelsen sender i sin nyeste fremskrivning langt flere elbiler på vejene de næste 10 år. Alligevel vil transportsektoren være største drivhusgasudleder til den tid.
Ugens debat: Forkerte tal eller ej – hvorfor dog genanvende plast?
Ingeniørens forside i sidste uge fortalte, at Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, i årevis har hævdet at genanvende 75 pct. af borgernes plastaffald, på trods af at det reelle tal er omkring 30 pct. Historien trak overskrifter i mange andre medier og fik også læserne på ing.dk på banen – primært med kritik af genanvendelsen i sig selv.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.