‘Hjælp mig Jens? Hvordan blir’ jeg klog på Universet, sorte huller og alt det der’.
Juleferien er som skabt til at læse bøger om Universet, Big Bang og moderne fysik. Men hvordan vælger man de rette bøger? Det har jeg spurgt min kloge kollega om, Jens Ramskov.
Gymnasieelever ønsker regler for brugen af banebrydende chatbot: ’Man kan bruge den til at snyde’
En ny chatbot løser skriftlige skoleopgaver, når du beder den om det. Det bør gymnasierne forholde sig til, mener ekspert og elevforening.
19. December | Dagens låge er åben
Deltag i Ingeniørens Julequiz om årets tech-historier og vind flotte præmier!
Kvinder i STEM: En ingeniør kan være andet end en mand i en kælder
Neha Imtiaz Ullah har grundlagt foreningen Nordic Women in STEM og vil have flere piger til at overveje en STEM-uddannelse.
Matematikken blomstrer i ensomhed
Mange matematiske opdagelser er gjort af personer, der ufrivilligt er blevet isoleret under krige og pandemier.
Fagligt talt: Derfor fik Socialdemokratiet 50 kredsmandater
En sjældent set interesse i selve valgloven og mandatfordelingsreglerne er blusset op efter folketingsvalget 1. november 2022. Selv om Socialdemokratiet i forhold til sin andel af stemmerne kun s…
Fagligt talt: Derfor fik Socialdemokratiet sit ekstra kredsmandat
En sjældent set interesse i selve valgloven og mandatfordelingsreglerne er blusset op efter folketingsvalget 1. november 2022. Selv om Socialdemokratiet i forhold til sin andel af stemmerne kun s…
LEDER Valgets vigtigste spørgsmål: Hvem skal levere de teknologiske løsninger?
Så kom folketingsvalget. Om det var på tide eller i utide vil vi lade andre vurdere - det centrale er nu, at vi nu får sammensat et Folketing, der er klar til at finde løsninger på tidens stø…
Kunstig intelligens finder nye smarte måder til matrix-multiplikation
Der findes mere effektive metoder til matrixmultiplikation end dem, man lærer i skolen. AI-program har fundet endnu bedre metoder end de, som i dag benyttes i computere.
Video-kvanteskole del 3: Den ene partikel ved, hvad den anden gør
Entanglement. Velkommen til det mest besynderlige inden for kvantefysikken: Partikler, der opfører sig ens, selv om de befinder sig forskellige steder i universet.
Bog: Derfor er der ingen vej uden om talgymnastikken
I Tallene i vores liv forklarer den unge matematiker og filosof Stefan Buijsman, hvorfor vi ikke bare kan kaste ligningerne på møddingen. For matematik er del af fundamentet under hele vores moderne samfund.
Bog: Hvad er AI egentlig – og hvad skal vi glædes eller bekymre os over?
I Kunstig intelligens – Hele tiden mere intelligent gør den hollandske filosof og matematiker Stefen Buijsman status over AI og forklarer, hvad AI er i matematisk og filosofisk henseende.
Farverummet er fyldt med kompliceret matematik
Det er sværere at beregne farveforskelle på en konsistent måde end at bestemme afstande i universet med Einsteins generelle relativitetsteori.
Bagsiden: Er der behov for komplekse ingeniører?
Civilingeniør Christian Munch-Petersen (B’76), som jeg husker som en yderst kompetent betonekspert, da vi begge var løst tilknyttet Ingeniøren i 1980’erne, har sendt Bagsiden et læserbrev: …
Digital sporing: 3 eksperters metoder til at undgå det
Det er vanskeligt, men der findes metoder til at undgå tracking, fortæller tre eksperter, der er langt fremme i kampen for privacy.