Gasledning til Lolland kan ikke betale sig – men Energinet vil bygge den alligevel
Energinet har bedt klimaministeren om lov til at bygge gasledning til Lolland-Falster, selvom samfundsøkonomien er negativ i to ud af tre tilfælde. Energiprofessor er rystet, og analytiker savner gedigne beregninger.
Indregning af biomassens udledning gør en dansk kilowatttime mere end dobbelt så sort
I 2018 var 37 procent af den biomasse, der blev brugt til energiformål i Danmark importeret og optræder derfor ikke i nogen danske klimaregnskaber.
Minister vil øge kontrollen med Energinets store infrastruktur-projekter
Allerede i år vil klimaministeren ændre loven om Energinet for at sikre transparens og åbenhed om selskabets investeringer.
Plaster på såret: Gamle kabler graves ned i bytte for omstridt el-forbindelse
Et omstridt projekt om en ny højspændingsforbindelse i Jylland har tidligere ført til protester. Nu har klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) godkendt et initiativ, der skal fungere som plaster på såret.
Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Sukkerfabrikker vil udskifte kul og olie med biogas
Statens gasselskab, Evida er nu gået i gang med at regne på, om der er økonomi i at udvide naturgasnettet ned til Lolland-Falster, hvor sukkerfabrikker kan gøre brug af gassen.
Statsligt gasselskab forsinker grønne projekter med klager: ‘Det er helt grotesk’
Klagesager og forældet lovgivning spænder ben for den grønne omstilling. Klimaministeren lover at se på sagen.
Skrappere krav skal komme ‘falsk’ grøn strøm til livs
Nye retningslinjer skal forhindre falsk varebetegnelse på grøn strøm. Men forbrugerne bør stadig være på vagt, lyder det fra Rådet for Grøn Omstilling.
Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Hydrogen og methanol uden energifrås
Ved at erstatte en energislugende metode med elektrisk opvarmning har Haldor Topsøe i samarbejde med forskere taget et afgørende skridt mod elektrificeringen af den kemiske industri. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets største danske forskningsresultat.
Kontanter til naboerne skal give mere grøn energi
Ret til få købt sit hus, årlige betalinger, forbedret kompensation for tab af ejendomsværdi og kontant betaling til kommuner, hvor der opstilles vindmøller og solcelleanlæg, skal gøre det lettere at få opstillet vindmøller, solceller og andre grønne energianlæg.
Leder: Grønt lys for salg af Ørsted
Tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), i dag direktør for lobbyorganisationen Dansk Erhverv, luftede i denne uge et forslag om at sælge statens ejerandel på godt halvdelen af energisels…
Ny minister fastholder Viking Link-projekt – men beklager processen
Samråd om det store projekt afslørede en ny energiminister, der bakker op om projektet – men erkender, at processen har været skidt, og at det skal ændres.
Varmepumper forbudt: Forældet lov stavnsbinder kommuner til fossil gas
Kommuner og virksomheder vil gerne erstatte naturgas med en gashybrid- varmepumpe og dermed reducere deres CO2-udledning, men det er direkte ulovligt. Absurd teknikalitet, siger energiprofessor.
Polen vil væk fra kul - men det kræver en omvej: »Vores vej fra sort til grøn går via gas«
Der er ingen beregninger, der tyder på, at Baltic Pipe vil gavne den overordnede CO2-udledning ved at transportere 10 milliarder kubikmeter fossil gas gennem Danmark til Polen. Alligevel er det en klimamæssigt fornuftig løsning, lyder det fra ambassadøren.
Trods målsætning om CO2-reduktion på 70 procent: Ny regering giver grønt lys til milliarddyr naturgasledning
Det næste skridt er taget for gasledningen Baltic Pipe, som skal lede norsk naturgas gennem Danmark til endestationen i Polen. Professor i energiplanlægning kan ikke se, hvordan det hænger sammen med de danske klima-ambitioner.