PODCAST Færre store kraftværker vil øge risiko for strømsvigt
Vores elsystem bliver mere sårbart for nedbrud, når vindmøller erstatter de store kraftværker. I Ugens Transformator er vi også taget i felten for at undersøge PFAS-indholdet i fyrrenåle i røgfanen fra affaldsforbrændingsanlæg. Og så slutter vi af med en pizza-rap.
Kontroversiel gasledning til Lolland-Falster godkendt af Miljøstyrelsen
Belært af fejl i Baltic Pipe-projektet har Miljøstyrelsen og Energinet haft ekstra fokus på beskyttelse af bilag IV-arter såsom flagermus og markfirben, når den nye gasledning skal bygges
IT Talent 2021 - Top 10 i IT-projektleder kategorien
I år har vi kåret en top 10 i IT-projektleder kategorien. Nedenfor kan du se hvem talenterne er samt læse et uddrag af deres indstilling
IT Talent 2021 - Top 10 i IT-projektleder kategorien
I år har vi kåret en top 10 i IT-projektleder kategorien. Nedenfor kan du se hvem talenterne er samt læse et uddrag af deres indstilling
Energiøens enorme havvindparker truet af ny fuglefredning
Det bliver ‘meget vanskeligt’ at finde plads til 2 GW havvindmøller ved Energiø Bornholm, hvis Miljøministeriets forslag til nye fuglebeskyttelsesområder ikke justeres, skriver Energinet i et høringssvar. Energiø-projektet er dog bedst tjent med en udpegning, mener miljøretsekspert.
Pas på musene: Klagenævn ophæver tilladelse til Baltic Pipe
Miljøstyrelsen udstedte i juli 2019 en miljøtilladelse til Baltic Pipe-projektet, men tilladelsen er nu ophævet af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Det vækker ærgrelse hos Energinet, som nu vil undersøge konsekvenserne for det ambitiøse projekt.
Leder: 115 km gasledning kan blive strategisk misfoster
Det virker ret ligetil. En sukkerfabrik på Lolland er – hårdt presset af EU – nødt til at fyre med andet end kul og olie. Til det findes der to løsninger: Enten bygger samfundet en 115 kilo…
Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for Danmark
Det kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.
Indregning af biomassens udledning gør en dansk kilowatttime mere end dobbelt så sort
I 2018 var 37 procent af den biomasse, der blev brugt til energiformål i Danmark importeret og optræder derfor ikke i nogen danske klimaregnskaber.
Nordeuropas største solcellepark bygges uden statsstøtte og gavner biodiversiteten
Parken fylder 222 hektar landbrugsjord, der omlægges til økologisk landbrugsdrift med kløver og blomsterfrø
254.000 kubikmeter slam smides i Lillebælt for at gøre plads til Baltic Pipe
Syddansk Universitet og Danmarks Naturfredningsforening protesterer mod beslutningen om fortsat at dumpe slam i vandet, da det blandt andet kan skade området muslingestand.
Rekordlav CO2-udledning fra danskernes elforbrug i 2019
Mindre kul og mere vindkraft har sænket CO2-udledningen pr. kWh til blot 150 gram i 2019. Det er markant lavere end 2018, hvor en gennemsnitlig kWh udledte 199 gram CO2.
Skrappere krav skal komme ‘falsk’ grøn strøm til livs
Nye retningslinjer skal forhindre falsk varebetegnelse på grøn strøm. Men forbrugerne bør stadig være på vagt, lyder det fra Rådet for Grøn Omstilling.
Danfoss-bossens selskab vil generere strøm af saltvand fra oversvømmet gaslager
Selskabet Saltpower har søgt om tilladelse til at udnytte vandet fra en saltkaverne i et gaslager nord for Viborg til at demonstrere, at osmotisk tryk kan lave grøn strøm. Men de lokale er skeptiske over for at udlede vandet til en beskyttet del af Limfjorden.
Rekord: Søndag producerede vindmøller 30 pct. mere strøm, end vi brugte
Under søndagens blæsevejr satte de danske vindmøller hele tre rekorder. Og så kunne det være blevet til endnu mere, hvis ikke en del møller af kommercielle grunde var lukket ned.