LEDER Googlepanik i folkeskolen er blevet absurd teater
Der er panik i den danske folkeskole. Midt i sommerferien har Datatilsynet beordret Helsingør Kommune til at stoppe brugen af både Googles Chromebookmaskiner og techgigantens populære tjeneste…
Sjusk med skolebørns data i Google: Kommune får alvorlig kritik af Datatilsynet
Datatilsynet giver Helsingør Kommune et rap over nallerne for at sjuske med skolebørns databeskyttelse, når de bruger Google-tjenester i undervisningen. Kommunen har halvanden måned til at rette op - ellers skal Google ud af skolerne.
Video: Internetaktivisten bag Europas cloud-hovedpine gør status et år efter dommen
Mange europæiske virksomheder har ikke fattet alvoren af dommen, der for et år siden satte mange urolige miner i både offentlige og private virksomheder. Sådan lyder kritikken fra Max Schrems et år efter dommen.
EU-afgørelse holder hånden over YouTube i årelang strid: Kan ikke stilles ansvarlig for ulovligt indhold
YouTube kan ikke holdes alene ansvarlig, hvis brugerne deler indhold på platformen som de ikke har rettighederne til. det slår EU-domstolen fast og giver dermed medhold til streaming-giganten efter flere års tovtrækkeri på området.
Dumpede Microsoft efter EU-dom: Derfor blåstempler Kombit AWS og Aula
Efter Schrems II-dommen valgte Kombit sidste år at stoppe med at indgå nye aftaler med Microsoft som databehandler. Samtidig kører Aula-løsningen videre med danske børns persondata på AWS-infrastruktur. Version2 har fået aktindsigt i de interne overvejelser om sikkerheden i folkeskolens kommunikationsplatform.
Professor forventer ikke Schrems II-bøder lige med det samme
Man skal ikke forvente, at Datatilsynet allerede nu står klar med bødeblokken for overtrædelser af lovgivningen som følge af Schrems II-dommen. De dataansvarlige er, ifølge professor i it-ret, blevet bragt i en meget svær situation, som de næppe selv kan løse. Pilen peger på EU.
EU-dom presser Sundhedsplatformen: Region H til krisemøde med europæiske Epic-kunder
Europæiske Epic-kunder knokler for at finde en løsning på problematikken om, at sundhedsdata flyder mellem USA og Europa i forbindelse med supportsager. Nu danner en række kunder fælles front med ét meget specifikt ønske til Epic.
Leder: Vi kan ikke sidde farlige sundhedsråd overhørig
Bag de lysende skærme, som vore børn og unge glor ind i hver dag, gemmer sig en voksende verden af pseudovidenskab og fake news, der ikke kun er fordummende. Influencers og streamingtjenester giv…
Europa-Parlamentet vedtager omstridt ophavsretsreform
Europa-Parlamentet har vedtaget det omstridte ophavsretsdirektiv med 348 stemmer for og 274 imod. »Jeg er enormt skuffet,« siger MEP for Folkebevægelsen mod EU Rina Ronja Kari. Koda-direktør: en sejr for demokratiet og for sund politisk dømmekraft
Databeskyttelseskommissær: Offentlige Facebook-sider er på dybt vand
Hele den danske offentlige sektor venter på afklaring af, hvorvidt kommuner og andre må have sider på Facebook. It-gigantens hidtige tiltag løser næsten intet, mener tysk privacy-kommisær.
Databeskyttelseskommissær om Facebook-sider: »Næsten intet er løst«
Hele den danske offentlige sektor venter på afklaring af, hvorvidt kommuner og andre må have sider på Facebook. It-gigantens hidtige tiltag løser næsten intet, mener tysk privacy-kommisær.
Innovationsfonden giver 30 mio. til dansk Crispr/Cas9-projekt
Selv om EU-Domstolen har besluttet, at afgrøder forædlet med gensaksen skal underkastes samme regler som GMO, håber Danmark at speede planteforædlingen op med netop Crispr.
Tre måneder efter EU-dom: Facebook stiller GDPR-krav til sideadministratorer
Facebook stiller nye krav til myndigheder, medier og organisationer med sider på platformen i opdaterede vilkår. Det sker blot en uge efter heftig kritik fra tysk databeskyttelsesmyndighed.
Det kølige overblik fra en varm sommer
Ingeniøren er på gaden igen med avisen. Her er et overblik over en række af sommerens begivenheder i teknologiens og naturvidenskabens verden, som de har været dækket på ing.dk.
TDC støtter metadata-forslag: »Man kender ikke fremtidens udnyttelsesmuligheder«
Nyeste udkast til ePrivacy-forordningen kan give teleselskaber større mulighed for indsamling og behandling af metadata uden samtykke. Et skridt i den rigtige retning, mener TDC.