Dansk 14 KW-strømforsyning skal bringe sonder i kredsløb om MerkurDanske Terma har leveret strøm og kontrolsoftware til Merkur-sonden BepiColombo, som sendes op i morgen tidlig.
Norge og Sverige starter rumkapløb over polarcirklenRumfarten oplever en revolution i disse år, og vores skandinaviske naboer er med på bølgen. Danmark risikerer at sakke bagud, mener DTU Space-direktør.
Ministerium efterlyser råd fra Ingeniørens læsere: Hvordan skal vi markere os i rummet?Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Læs eksperternes visioner og giv dit eget besyv med her.
Danske stjernekameraer på vej i rummet: Nu får vi bedre vejrudsigterI aften opsender ESA vejrsatellitten Aeolus, der måler vindhastigheder. Danske ingeniører står bag satellittens vigtige stjernekameraer.
ESA’s vindmåler er klar til opsendelseEfter mange års udsættelser og store budgetoverskridelser er ESA klar til opsendelse af en satellit med et hidtil uprøvet måleprincippet inden for rummissioner.
En varm rejse: Lørdag sætter Nasa kurs mod SolenNasa-missionen Parker Solar Probe sætter kursen mod Solens korona for at løse en af astronomiens store gåder.
Se billederne: Sjælland er tør og brun set fra rummetDet europæiske rumagentur ESAs Sentinel-satellitter har taget nærbilleder af tørken i Danmark. Og det ser ikke godt ud.
Endelig er ESA’s mareridts-satellit klar til opsendelseSnart vil satellitmålinger af vindhastigheder i atmosfæren bidrage til mere nøjagtige vejrudsigter. Men satellitten var næsten umulig at bygge.
ESA giver grønt lys for rumobservatorium til måling af gravitationsbølger - IngeniørenEfter succesen med testsatellitten Lisa Pathfinder har det europæiske rumagentur valgt Laser Interferometer Space Antenna (LISA) som sin næste store videnskabelige rummission.
Dansk teknologi advarer lufthavne om høje forhindringerVed at bruge ESA-satellitdata kan dansk firma levere opdaterede kort over lufthavnes omgivelser.