Eiffeltårnet er fyldt med rust
Ifølge fortrolige rapporter har det internationale symbol for Frankrig brug for mere end en 447 millioner kroners makeover for at blive fri af korrosion. Men bly i gammel maling er et problem.
Mars-forskere tog fejl af landingssted: Vi er landet på lavasten
Danske og udenlandske forskere har med PIXL-instrumentet opdaget, at Perseverance ikke kører rundt på sedimenteret havbund, men lavasten. »Chokerende,« lyder det.
PODCAST: Mars-helikopteren flyver som en drøm – for det meste
Selvom en fejl for nylig fik Mars-helikopteren Ingenuity til at flyve som en vildkat, har den generelt overgået Nasas vildeste forventninger. Tre ud af fem potentielle elbilkøbere hælder mere til en plugin-hybrid. Listen over mistænkte helbredseffekter fra PFOS i brandskum er lang.
Mars-helikopter fløj pludselig som en ustyrlig vildkat: Her er hvad der gik galt
Efter en serie af fejlfri flyvninger kom Ingenuity-helikopteren pludselig i problemer på sin sjette flyvning. Årsagen var en fejl i tidsangivelsen på billeder fra navigationskameraet.
Spørg Fagfolket: Hvordan undgår man at et rumfartøj vælter?
Det ser voldsomt ud, når et rumfartøj passerer atmosfæren. Hvordan holder man det stabilt, spørger en læser. Det svarer DTU Space på.
Elons Musks Starship fløj, styrtede og eksploderede - igen
Få minutter efter den fjerde Starship-prototype fra SpaceX blev sendt i luften, styrtede den ned og eksploderede.
PODCAST: Jordens magnetfelt taber pusten. Er en polvending på vej?
Ugens Transformator står i naturvidenskabens tegn, når Jens Ramskov fortæller om fire nyheder både fra rummet, Jorden, fortiden og forskerverdenen. Vi skal også høre om IoT, hvor det er blevet noget af et gedemarked at vælge sensorer.
Replik: Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Ingeniøren påstår i en leder, at længere reklamationsret vil føre til mere holdbare produkter. Men det er der intet belæg for og lederen er baseret på forkerte fakta. Forslaget vil alene sende en stor regning til danske forhandlere uden at gøre noget for den grønne omstilling.
Derfor er ’Star Trek: Picard’ den vigtigste science fiction-serie lige nu - recordere.dk
Den nye Star Trek-serie minder os om serieuniversets grundlæggende værdier, som vi har hårdt brug for at høre om lige nu.
Bakterier dybt under jorden kan hjælpe jagten på liv i rummet
De seneste års fund af bakterier flere kilometer under jordoverfladen giver et fingerpeg om, at der måske kan være liv på planeter, vi hidtil har troet var livløse.