DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagringAt opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Hvis vi spiser efter kostrådene, kan 40 procent landbrugsjord sløjfesEt af de største potentialer for at reducere landbrugets klimaaftryk er en grønnere kost, siger ekspert.
Spørg Fagfolket: Hvorfor får køer ikke varm mad?En læser vil gerne vide, om køerne ville udlede mindre metan, hvis man tilberedte dens mad mere først. Det svarer Seges på.
Slem, okay eller god: Klimamærker på madvarer kan ændre dine indkøbsvanerMærkerne påvirkede også forsøgspersoner, som ellers var ligeglade med CO2-aftrykket på deres mad.
Landbrugsfond uddeler millioner: Under en procent bliver brugt til at udvikle plantemadLandbrugets fonde bør øremærke flere af deres penge til at udvikle markedet for plantebaserede produkter, lyder det fra forskere.
FN-rapport: Husholdninger står for størstedelen af verdens madspildI 2019 gik 931 millioner tons mad til spilde, viser en ny rapport fra FN.
FN advarer: Menneskets ødelæggelse af naturen er ‘meningsløs og selvmorderisk’En ny rapport fra FN gennemgår menneskets rolle i klimaforandringerne og fremlægger konkrete tiltag, der kan være med til at rette op på skaderne.
Rapport: Plantebaseret kost er helt afgørende for at redde det globale dyrelivEt skift til plantebaseret kost vil kunne redde truede dyrearter, viser ny rapport.
Den store madquiz: Hvor meget udleder din mad?Test din viden om, hvor mange drivhusgasser din mad udleder.
SE LISTEN Her er de værste og bedste fødevarer for klimaetEn ny stor database viser klimaaftrykket for 500 fødevarer.
Ny klimadatabase gør oksekød til endnu større skurk: En mørbrad udleder lige så meget CO2 som en køretur til ParisEn ny stor database viser, hvor meget CO2 500 forskellige fødevarer udleder.
Danmark har fået klimavenlige kostråd: Du kan mindske din CO2-udledning med op til 50 procentDet kræver dog, at de fleste af os omlægger kosten og begrænser vores madspild.
Har fokus på både din sundhed og klimaet: Sådan ser de nye, danske kostråd udMindre kød og mælk, flere bælgfrugter og planter. Klimaet er kommet med i de officielle kostråd.
Danske tomater klimasviner otte gange mere end sydeuropæiskeDrivhuse bruger energi og madspild taler for at anvende forarbejdede tomatprodukter uden for sæsonen.
Forskere regner klima-priserne ud: Kød bør være 2,5 gange så dyrtBudskabet er godt, men der er usikkerheder med tallene, siger dansk forsker.