Sukkermolekylet kan blive en del af fremtidens plast
Haldor Topsøes sukker-til-plast demonstrationsanlæg linedanser mellem karamelliseringen og ethylenglycol til plastfremstilling.
Top-CIO Niels Keller-Larsen stopper hos Haldor Topsøe efter seks år på posten: “Det har været på vej et stykke tid”
Interview: CIO Niels Keller-Larsen er meget snart fortid hos Haldor Topsøe, som netop har ansat Årets CIO 2021, Morten Holm Christensen, som CIO og CDO. Nu skal Niels Keller-Larsen tage afsked med Haldor Topsøe, hvor han har været CIO siden 2015. “Jeg får mulighed for at sige farvel til dem i løbet af de kommende dage,” siger han om sit exit. Tjek hans fremtidsplaner her.
Brændselsceller får nyt liv : Haldor Topsøe sætter fart på PtX
Haldor Topsøe vil bruge årtiers milliard-investeringer i brændselsceller som teknologisk udgangspunkt for fremtidens elektrolyse.
Haldor Topsøe vil lave grøn metanol af grøn strøm: Her er opskrifterne
Metanol er udråbt til en af fremtidens energibærer og Haldor Topsøe har i årevis været eksperter i fremstillingen. Men med fluktuerende el fra vindkraft og solceller, skal processerne fintunes.
Danske forskere i Science: Fastoxid-elektrolyse kan vinde teknologikampen om power-to-x
I en artikel i Science argumenterer danske universitets- og industriforskere ivrigt for, at fastoxid-elektrolyse (SOEC) til omdannelse af vedvarende energi til kemiske brændstoffer er konkurrerende teknologier overlegen.
Leder: Teknologiske fiks kan ikke klare klimaet alene, Mette
Der gik ikke mange dage fra Eldrups elbil-kommissions udspil til, hvordan det skal lykkes at skubbe 750.000 elbiler ud på de danske veje, til statsminister Mette Frederiksen skød et af de vigti…
Spørg Fagfolket: Hvad blev der af det alternative dieselbrændstof DME?
En læser undrer sig over, at vi pludselig ikke hører så meget mere om æteren DME som brændstof. Professor på DTU Mekanik fortæller om dens fordele og ulemper.
Ny elektrolysecelle skal gøre ammoniak til fremtidens brændstof
Haldor Topsøe har udviklet en ny version af en elektrolysecelle, som kan gøre ammoniakproduktion fra sol og vind langt mere effektiv og dermed billigere.
Fynsk pilotanlæg skal producere fremtidens grønne råstof fra biogas og brint
Projektet, som netop har fået 16,6 mio. kr. i støtte fra EUDP, skal booste overskydende CO2 fra biogasproduktionen med brint fra vindmøllestrøm ved hjælp af en ny, biologisk metode.
Aarhus-forskere vil sende omdannet CO2 ud på naturgasnettet
På Aarhus Universitet har forskere og danske virksomheder udviklet et pilotanlæg, der kan omdanne CO2 til metangas. I fremtiden kan drivhusgassen blive en værdifuld ressource, lyder det fra en af forskerne.