Techtopia #263: Den komplette guide til metaverset
Der er især otte forskellige teknologier, vi skal have på plads, før vi kan danse til virtuelle koncerter i metaverset. Den koreanske lektor Lik-Hang Lee giver en indføring til web 3.0.
SYNSPUNKT Sådan ruster du dig til fremtidens ingeniørarbejdsmarked
20.000 unge starter lige nu på STEM-uddannelser. Her er en håndfuld gode råd til fremtidens fagfolk.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Ny analyse: Inflationen spiser din løns købekraft
Faldende købekraft kan blive en udfordring, når du skal forhandle løn. Forhandlingschef fortæller om vejen til den gode lønforhandling
Kandidat til IDAs formandspost: »Jeg har ikke forandringsmani«
Man skal kun lave om på ting, når man er sikker på, at de kan forbedres, mener Ivan Lilleng, Senioringeniørlisten. Som formand forestiller han sig at bruge tid på at påvirke samfundet og Folketinget med objektiv viden – ikke mindst når det gælder forskningspolitik.
Kandidat til IDAs formandspost: »Det handler om at sikre, at vi spiller hinanden gode i IDA«
Flere medlemmer skal deltage aktivt i IDAs arbejde. Derfor vil Aske Nydam Guldberg, Ingeniør & TeknologiListen, sætte fokus på moderne former for frivillighed, som appellerer til de yngre årgange. Derudover skal IDA blande sig mere i den offentlige debat med ekspertviden.
Ny liste: Atomkraft skal på IDAs dagsorden
Som teknologiens stemme bør IDA kigge på alle muligheder og også inddrage kernekraft, når der f.eks. publiceres analyse om en klimaneutral fremtid, mener Olavur Thorup, listefører for Atomkraft ja tak!, der for første gang stiller op til IDAs repræsentantskabsvalg.
Techtopia #225: Dansk AI mod brystcancer
Dansk startup vil hive kunstig intelligens ud af den sorte boks, så vi kan forstå, hvordan den er nået til sit resultat, og hvad vi kan bruge det til.
ATV-formand om »molboagtig« udflytning: I sætter universiteterne i stå
Skal vi flytte videregående uddannelser fra de store byer? Vi varmer op til debatten i Folketinget.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
DAGBOG FRA COP26: Der er job at hente i en retfærdig grøn omstilling
COP26 lakker mod en enden, og jeg er også hjemme igen efter nogle intense og inspirerende dage i Glasgow. En af de ting, der særligt har optaget mig på COP’en, har været hvordan de processer,…
Fremtidens mangelvare: Ingeniører og DJØF'ere
Om ni år vil det danske arbejdsmarked mangle 20.000 medarbejdere med en videregående teknisk uddannelse. Det overgås kun af underskuddet på 32.000 samfundsfagligt uddannede.
Optag på STEM-uddannelser falder som ventet: IDA-formand og AU-dekan er bekymrede
Færre studerende optages på STEM-uddannelserne dette år sammenlignet med 2020, og det bekymrer Ingeniørforeningen IDA og dekan for det tekniske fakultet i Aarhus. På DTU er man moderat optimistisk, da der var udsigt til større nedgang. Samlet set fortsætter den overordnede trend med flere studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser - ikke mindst flere kvinder.
Ny aftale slukker håbet om, at ingeniøruddannelser kan slippe for udflytning
En bred politisk aftale om udflytning af uddannelser har strammet regeringens oprindelige udspil. Kravet er nu mindst 5 procent udflytning eller nedlægning af uddannelsespladser i de store byer. Der er ikke længere lagt op til, at visse uddannelser kan friholdes.
Uddannelsernes danmarkskort skal tegnes om
Nu skal loftet for optag på uddannelser i de store byer sænkes, og uddannelser i mindre byer vil blive begunstiget med flere penge per studerende, siger regeringen.