Techtopia #257: Hvor er it-politik i valgkampen?
Skal vi have et it-ministerium og en it-havarikommission? Det foreslår Ole Tange og Jacob Herbst i ugens Techtopia, der varmer op til IDAs it-politiske vælgermøde.
IDA: Uambitiøst finanslovsudspil gør cyber til digitaliseringens akilleshæl | Version2
Ingeniørforeningen foreslår flere kræfter til Datatilsynet og en akutpakke til styrket cybersikkerhed i Danmark.
SF og IDA vil styrke cybersikkerheden: »Vi er ét af de mest digitale lande i verden, og derfor er vi også nødt til at beskytte os mere« | Version2
I et nyt udspil fra SF og Ingeniørforeningen, IDA, vil de vise »vejen til et top-cybersikkert Danmark«. Midlerne fra det nationale forsvarskompromis skal blandt andet gå til mere forskning og uddannelse samt en taskforce til implementeringen af basale krav til it-sikkerhed i statslige myndigheder.
IDA: Regeringen skal stoppe sin lognings-kamp nu | Version2
»Det er jo ikke for sjov«, når EU-Domstolen siger, at politiet ikke uhæmmet må indsamle oplysninger om samtlige danskere, understreger it-sikkerhedsekspert hos Ingeniørforeningen, IDA.
Fagfolk om dansk drikkevandsekspertise: ‘Området er underprioriteteret’
Rundspørge viser, at eksperter undrer sig over, at Danmark ikke har satset langt mere på forskning i drikkevand. Der er kun mellem en til to fuldtidsstillinger på lektor/professorniveau inden for vandforsyning.
Techtopia #228: Tiktokkrigen
Krigen i Ukraine er den første krig, som kan følges på sociale medier. Det er også en krig, man selv kan deltage i hjemme fra sofaen på direkte opfordring af Ukraine. Men hvad er konsekvensen af at blive cyber-partisan?
Dansk it-direktør i Ukraine: “Hvis russerne kommer, er der 100 meter til grænsen”
Henning Gørtz Hørstrup forsøger at skabe en form for hverdag for sine 60 it-ansatte og deres familier, som han har hjulpet i sikkerhed i det vestligste Ukraine. Han regner med at tage kvinder, børn, gamle og kæledyr med over den slovakiske grænse, hvis regeringen falder.
Dansk it-direktør i Ukraine: Her er en form for kontrolleret panik
Henning Gørtz Hørstrup forsøger at skabe en form for hverdag for sine 60 ansatte, som han har hjulpet i sikkerhed i det vestligste Ukraine. For it-folk er mere værd ved tastaturet end som kanonføde, mener han.
Arbejdsmarkedet er glohedt: »Som datalog kan du vælge og vrage mellem jobbene«
It-sikkerhedsekspert Daniel Milo Farkner har brugt de gunstige tider på it-arbejdsmarkedet til at gå i dialog med sine arbejdsgivere om jobindhold.
Arbejdsmarkedet er glohedt: »Som datalog kan du vælge og vrage mellem jobbene«
It-sikkerhedsekspert Daniel Milo Farkner har brugt de gunstige tider på it-arbejdsmarkedet til at gå i dialog med sine arbejdsgivere om jobindhold.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Spritnye Vectron-tog samler støv: Lidt mere end halvdelen er i brug
DSB har fået leveret 32 af 42 nye el-lokomotiver, men manglende elektrificering betyder, at kun 18 er på skinner i øjeblikket.
IDA: Regeringens nye cyber-strategi kræver flere it-uddannede
Ingeniørforeningen IDA, ser gode takter i regeringens nye strategi for cybersikkerhed. Men ekspert fremhæver samtidig, at det hænger dårligt sammen med den massive mangel på it-folk.
Techtopia #205: 9/11 skabte en overvågningsindustri
Den amerikanske efterretningstjeneste oprustede fra overvågning til masseovervågning i kølvandet på terrorangrebet på World Trade Center 11. september 2001.
Hver tredje dansker har ikke tillid til sikkerheden i statens kritiske it-systemer
Det halter med tilliden samfundets kritiske it-systemer. Det viser en ny undersøgelse foretaget af IDA. Her svarer hver tredje, at de ikke har tillid til, at der er styr på sikkerheden.