Techtopia #227: Nu kommer batterikrisen
Klodens voksende flåde af elbiler er tørstige efter batterier, men kapaciteten til at producere så mange batterier findes ikke.
DAGBOG FRA COP26: Et virvar af klimaaktivisme kalder på handling
Glasgows gader er i disse dage et tydeligt bevis på, at klimaaktivismen er kommet for at blive. Både fredag og lørdag demonstrerede titusindvis af aktivister for mindre snak og mere handling. Og…
DAGBOG FRA COP26: Når ingeniører mødes, bliver COPen konkret
COP’en første uge er veloverstået, hvor jeg har tilbragt en del timer med ingeniører fra mange lande. Ingeniører, der på mange forskellige måder arbejder med klimaløsninger. Torsdag var je…
DAGBOG FRA COP26: Fagbevægelsen skal holde øje med, om lederne så også holder, hvad de lover
Da verdens ledere mødtes i Glasgow i mandags, var overskriften for deres møde ”Action and Solidarity Debate”. Alle COP-møder begynder ved, at lederne sætter dagsordenen og herefter fortsæt…
DAGBOG FRA COP26: Skuffende at klimafinanciering ikke har nået løftet fra Bella Centret i 2009
Klimafinansiering til fattige lande var dagens tema i går her i Glasgow. Der har de første dage været opmærksomhed på det løfte, som blev i COP15 i 2009 - hvor de rige lande lovede at nå 100…
DAGBOG FRA COP26: Det, COP’en i virkeligheden handler om
COP-møderne er meget mere end de internationale klimaforhandlinger. Det er også et møde på tværs af organisationer og netværk, der til dagligt arbejder med at reducere verdens klimagasudledni…
DAGBOG FRA COP26: Klimamødet skal sætte mennesket i centrum
Det er vel næppe gået nogens næser forbi, at COP26 er skudt i gang. Vi mærker allerede de høje forventninger til, at forhandlingerne i Skotland skal føre til ambitiøse klimamål og flere pen…
Techtopia #205: 9/11 skabte en overvågningsindustri
Den amerikanske efterretningstjeneste oprustede fra overvågning til masseovervågning i kølvandet på terrorangrebet på World Trade Center 11. september 2001.
Techtopia #203: Digital valuta er hot – bare ikke i Danmark
Den danske nationalbank er skeptisk over for at indføre e-kroner, på samme måde som Kina har indført den digitale valuta e-yuan. Nationalbankdirektøren forklarer hvorfor.
Leder: Vi skal ikke acceptere brug og smid-væk kulturen uden kamp
Kan det virkelig passe, at vi i en tid, hvor vi kan nå til Mars, ikke kan bygge vaskemaskiner, mobiltelefoner og biler, der holder længere end to år? Svaret er naturligvis nej. Alligevel går de…
1839: »Tidendes kedelige, som oftest tekniske Indhold havde ikke vundet den mange Venner«
Teknologihistorie: Industriforeningens to sidste tidsskifter på i alt 17.500 sider er nu digitaliseret