Kronik: Gør elafgiften afhængig af markedsprisen
Anders Dyrelund er markedschef for energi, Mogens Kjær Petersen er afdelingsleder kraftvarmeværker, og Flemming Ulbjerg er chefkonsulent for solvarme og varmelagre i Rambøll. Illustr…
Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Hydrogen og methanol uden energifrås
Ved at erstatte en energislugende metode med elektrisk opvarmning har Haldor Topsøe i samarbejde med forskere taget et afgørende skridt mod elektrificeringen af den kemiske industri. Det er efter Ingeniørens opfattelse årets største danske forskningsresultat.
Spørg Fagfolket: Bør jeg sætte en lynafleder på mit hus?
Sommerens tordenvejr kan få enhver til at se sig omkring efter det højeste punkt. Hvis det er huset, bør man så få sig en lynafleder?
Ny chipteknologi høster overskudsvarme fra elektronik
Ny forskning viser, hvordan små nanotråde af silicium kan bruges til at høste energi fra overskudsvarmen i elektronik, og konvertere det til elektricitet. Det kan være en ny metode til at erstatte batterier i millioner af sensorer.
Om sommeren har solcellerne på Svalbard højere virkningsgrad end i Sydeuropa
Snedækkede fjeldsider og kold luft gør, at solcellerne på Svalbard gør solcellerne effektive selv i en lufthavn i Arktis.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
Nye tal underminerer Viking Link
Forskellen på strømpriserne i Danmark og England udjævnes, og det bliver dyrt for Viking Link, vurderer ny analyse. Professorer vil have projektet stoppet.
I Høje taastrup printer de elektronik med nanoblæk af kobber
Teknologisk Institut skal stå i spidsen for en stor europæisk innovationshub for printet elektronik, hvor industrielle inkjet-printere bruges til at fremstille små elektrisk ledende komponenter på papirstynde overflader.
Russiskfødt nanoforsker på SDU modtager en af Danmarks største forskerpriser
Sergey I. Bozhevolnyi er tildelt Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning på fem millioner kroner.