Verdens ældste DNA-fund afslører overraskende liv i Grønland for to millioner år sidenDNA-fundet kaster unikt lys over oldgamle økosystemer, som måske kan gøre os klogere på vores klimaudfordrede fremtid.
Kæmpe opsang til verdens ledere har ikke virket: ‘Selvfølgelig er jeg skuffet’Verdens temperaturer vil stige 2,6 grader, hvis der ikke sker noget drastisk, lyder det i endnu en dyster FN-rapport.
Flere naturbrande medfører dårligere luftkvalitet og ringere sundhedDet kan have konsekvenser for vores sundhed, at klimaforandringerne giver flere voldsomme naturbrande.
Fire måneders tørke giver undtagelsestilstande i NorditalienVarmen har blandt andet været skyld i, at en gletsjer kollapsede og dræbte syv personer.
Fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområderNy forskning fra Sverige viser, at fjorde er lige så store udledere af metan som verdens dybhavsområder, selvom de kun udgør en brøkdel af klodens havområder.
FN forhøjer alarmsignal: Hvert eneste lille nøk op på temperaturskalaen vil ramme os hårdtKonsekvenserne af klimaforandringer kan blive endnu værre, end man har troet hidtil, viser ny stor klimarapport fra FN.
I 1937 rejste eventyreren Louise til det ukendte Grønland - i dag ser her helt anderledes udBilleder fra dengang og nu viser tydeligt, at Grønlands enorme ismasser smelter væk.
Klimaforandringer truer dyrene i ArktisTemperaturerne stiger tre gange så hurtigt i Arktis som ellers på kloden. Det gør livet svært for dyrene.
Tikkende CO2-bombe i Arktis bekymrer forskerne: Klimaet ændrer sig hurtigere, end vi kan følge medTøende permafrost giver klimaforskerne panderynker. DR har været med forskere i Grønland for at forstå, hvilke problemer det giver, når permafrosten tør.
Kæmpe lager af frossent CO2 bekymrer forskerne: Klimaet ændrer sig hurtigere, end vi kan følge medTøende permafrost giver klimaforskerne panderynker. DR har været med forskere i Grønland for at forstå, hvilke problemer det giver, når permafrosten tør.
EU åbner døren på klem for GMO-afgrøder: ’Som forsker er jeg slet ikke bekymret’Ti genmodificerede afgrøder er for nylig blevet godkendt til brug i Europa.
Ikke bare et farverigt offer: Koralrev kan være nøglen til at bremse den globale opvarmningSunde verdenshave og koralrev udgør kernen i at skabe balance i klimaet, mener førende forsker.
Afrikas store aber mister deres leveområderKlimaforandringer, landbrug og befolkningsvækst er skyld i, at et sted mellem 85 og 94 procent af de store afkikanske abers habitater kan forsvinde inden for 30 år.
Torben har holdt øje med klimaet i Arktis i mere 30 år: ‘Pludselig var det her store område kollapset… skyllet i floden’Klimaforskere har undervurderet, hvor hurtigt opvarmningen i Arktis går, lyder det i ny rapport.
Mennesket har forandret 97 procent af verdens økosystemerLøsningen kan være at bringe bestemte arter tilbage i deres naturlige habitater, påpeger forskere.