‘Vi har brug for alting. Giv os lidt at spise,’ lyder en desperat bøn fra et oversvømmet Pakistan
Millioner af pakistanere sover under åben himmel, efter en altødelæggende monsun ramte landet i sommer. Samtidig mødes verdens lande på 30. år for at blive enige om løsninger på klimaproblemet.
SYNSPUNKT Raketter kan og skal sendes op fra Danmark
Et lovforslag, der netop har været i høring, vil forbyde private/ikke statslige raketaktiviteter i Danmark. Det kan få betydelige konsekvenser for dansk uddannelse, erhvervsliv og sikkerhed. Det…
Uanset hvad vi gør: Verdenshavene vil stige med 27 cm
Ny forskning fra GEUS viser, at der med sikkerhed vil smelte cirka 110 billiarder ton is fra Indlandsisen i Grønland, også selvom vi stoppede med at udlede CO2 fra i dag.
Gletsjere i Nordgrønland skrumper hastigt ind: ‘Vi har aldrig før set isen smelte med en sådan fart’
I Nordgrønland stiger temperaturerne på grund af klimaforandringer langt hurtigere end på resten af kloden.
Vandkrævende udvinding af grundstof: To flamingoarter i Lithium-trekanten truet af udryddelse
Hovedingrediensen i blandt andet el-bilbatterier, skader biodiversiteten i Atacama-ørkenen.
DMI får ny supercomputer
En ny supercomputer, der er ejet i et samarbejde mellem Irland, Island, Holland og Danmark, skal give tidligere og mere præcise vejrudsigter
Truslen fra supervulkaner ulmer konstant
Et internationalt forskningshold har ved at studere en ældgammel supervulkan i Indonesien fundet frem til, at sådanne vulkaner forbliver aktive og farlige selv tusindvis af år efter et superudbrud. Forskerne håber, at den nye viden kan være med til at forudse fremtidige udbrud.
Verdens første detaljerede kort over klodens koralrev
Ved hjælp af mere end 2 millioner satellitbilleder har et hold forskere sammenstykket et omfattende kort over verdens koralrev. Det skal hjælpe til at bevare de skrøbelige økosystemer mod klimaforandringerne.
Grønland fortsætter med at hæve sig i takt med at indlandsisen smelter
Nye data fra de grønlandske GNET-målestationer viser, at Grønland fortsat hæver sig. Det er et tegn på afsmeltning af Indlandsisen. Nu vil grønlandske og amerikanske forskere kortlægge, hvad landhævningerne betyder for grønlændernes dagligdag.
Verdens største isbjerg har løsrevet sig fra Antarktis
Bjergets kælven fra isbræmmen i Antarktis er et naturligt fænomen og ikke en konsekvens af klimaforandringerne, oplyser forskere.
Mennesket har forandret 97 procent af verdens økosystemer
Løsningen kan være at bringe bestemte arter tilbage i deres naturlige habitater, påpeger forskere.
Når havet stiger, opstår spøgelsesskove af døde træer
Saltvand i jordbunden har været med til at slå skovområder langs den amerikanske østkyst ihjel, konkluderer et ph.d.-projekt. En skov fra undersøgelsen er skrumpet med ti procent.
Klodens is-tab stiger med rekordfart: ‘Det vil betyde store ødelæggelser’
Afsmeltningen går 60 procent hurtigere i dag end for bare 25 år siden.
Satellitbilleder afslører: Tørke rammer verdens fattigste regioner
Indbyggere i fattige lande, hvor befolkningstallet er stort, er ofte nødsaget til at presse naturen mere, end den kan klare.
Brasiliens præsident kritiseres for øget skovrydning i Amazonas
Skovrydning i den brasilianske del af verdens største regnskov, Amazonas, har i 2020 nået det højeste niveau i 12 år. Flere miljøorganisationer mener, at ansvaret ligger hos den brasilianske regering og præsident Jair Bolsonaro.