Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?
AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?
Topforsker: Vi skal være mere restriktive med danskernes sundhedsdata
Men vi skal samtidig være mere generøse på andre områder, mener Mette Hartlev, som er professor i sundhedsjura på Københavns Universitet og formand for National Videnskabsetisk Komite.
Professor forventer ikke Schrems II-bøder lige med det samme
Man skal ikke forvente, at Datatilsynet allerede nu står klar med bødeblokken for overtrædelser af lovgivningen som følge af Schrems II-dommen. De dataansvarlige er, ifølge professor i it-ret, blevet bragt i en meget svær situation, som de næppe selv kan løse. Pilen peger på EU.
Derfor er it-sikkerhed så svært på danske universiteter: »Man kan ikke bare låse forskerne fast«
Et levende forskningsmiljø og afhængigheden af internationalt samarbejde stiller særlige krav til it-sikkerheden på landets universiteter, mener informationssikkerhedschef på Københavns Universitet, Poul Halkjær Nielsen.
Hacker-truslen mod de danske universiteter stiger: »Der er klart sket en negativ udvikling«
De danske universiteter oplever et øget pres fra it-kriminelle. Men forskningsverdenens traditionelle åbenhed gør det svært at være rigid.
Hacker-truslen mod de danske universiteter stiger: »Der er klart sket en negativ udvikling«
De danske universiteter oplever et øget pres fra it-kriminelle. Men forskningsverdenens traditionelle åbenhed gør det svært at være rigid.
It-truslen mod de danske universiteter stiger
De danske universiteter oplever et øget pres fra it-kriminelle. Men forskningsverdenens traditionelle åbenhed gør det svært at være rigid.
Dosering af medicin rykker ned på din smartphone
Forskere på Københavns Universitet har udviklet en prototype på en app, der på sigt kan optimere dosering af lægemidler til den enkelte patient samt sikre imod falske produkter. Alt sammen med QR-koder på firkantede tabletter og blockchain.
Professor advarer imod udnyttelse af persondata fra private gentest
Data fra private gen-tests kan være meget værd i andre sammenhænge, f.eks. hvis man vil tilbyde forbrugeren behandlinger eller produkter. Overvej derfor grundigt inden du sender en spytprøve afsted, lyder det fra professor.
Vild teknologi rykker ind på hospitalet: I fremtiden bliver du opereret af robotter
Virtual reality, big data og robotter kommer til ændre dine hospitalsbesøg.
Millioner af personhenførbare data er frit tilgængelige for sundhedsforskerne
I 44 procent af alle forskningsprojekter fra 2018, hvor Sundhedsdatastyrelsen har udleveret registerdata, er der tale om personhenførbare oplysninger. Forskerne behøver ikke godkendelse fra en videnskabsetisk komité.
Forskere: Sundhedsminister afsporer debat om borger-data
Sundhedsjurister og minister hylende uenige, om hvad der er op og ned i debat om genomcenter og patientrettigheder.
Debat om kunstig intelligens og borgerdata: »Vi skal lige stoppe op og tænke«
Algoritmer er ikke parat til at udføre arbejdet og kunstig intelligens er ikke super-godt, lød nogle af synspunkterne, da dataloger, NNIT og Gladsaxe Kommune diskuterede brugen af borgernes data til algoritme-støttede beslutninger.
Stort spring i regnekraft på DTU og KU: Ny supercomputer har 49.120 CPU-kerner
DTU og Københavns Universitet har købt næste generation af supercomputeren Computerome, der især bruges til beregninger af life science forskning.
Siri-kommissionen: ‘Personal data store’ er vejen frem til trygge borgerdata
Borgerne skal rustes til at leve i verden med konstant påvirkning af AI. En personlig databank kan være en del af løsningen.