Over 400.000 danskere er i risikozonen for diabetes: Det skal du holde øje medOvervægt og genetik er de primære årsager til type 2-diabetes.
Coronavaccine kan være på vej til de 5 til 11-årige: Er det en god idé?Overordnet set er børnenes egen gevinst ved vaccinerne ikke gevaldig stor, siger ekspert.
Klimaforandringerne tager til: I Danmark stiger temperaturen hurtigere end i andre landeI Danmark er temperaturen steget med 2,3 grader. Det globale gennemsnit lyder på 1,3 grader ifølge nye tal.
Konsulentregning for ejendomsvurderinger nærmer sig 1,3 milliarder kronerUdviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem skulle egentlig være håndteret internt. Men regningen bliver ved med at vokse, skriver Berlingske.
Tilflytter-boom i Arktis og smørhul i Danmark: ’Global opvarmning kan være positivt nogle steder’De umiddelbare gevinster holder dog kun på den korte bane.
Corona-eksperter: ‘Det er ikke nødvendigt med landsdækkende restriktioner lige nu’Kun hvis influenzaen bliver et stort problem, bør vi se på påbud, mener en af eksperterne.
Størstedelen af danske børn kan godt lide fisk, men deres forældre serverer det ikkeMange forældre er usikre på, hvordan de tilbereder fisk.
Se billederne: Sådan ser fem ikoniske steder ud, hvis temperaturen stiger med tre graderChristianborg er et af de steder, der kan stå under vand om nogle hundrede år.
Endelig har verden fået en vaccine mod malaria: Derfor har det taget så lang tidDesværre er vaccinen ikke særlig god.
Dansk inhalator med mild syre skal bekæmpe covid-19 og andre luftvejsinfektionerBehandlingsmetoden består af små partikler, der kan inaktivere vira og dræbe bakterier.
Danmark ramt af forurening: Det skal du vide om PFOS og risikoen ved at få det ind i kroppenDet giftige stof kan påvirke kolesteroltal, fertilitet og immunforsvar, hvis for store mængder bliver lagret i kroppen.
Dataetisk formand revser KL-nedtoning af AI: »Det undrer mig, at KL taler omfanget ned«Nuancering af citat fra avis-interview om ingen AI i kommunerne huer ikke Dataetisk Råd. Formanden undrer sig over, at »KL øjensynligt ser det som sin opgave at tale omfanget af AI ned.« Forskere er også skeptiske.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøjNobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
Kommune-chef: Der er ingen kunstig intelligens i kommunernes sagsbehandlingUndren fra Dataetisk Råd og forskere over udtalelse fra Christian Harsløf, direktør i Kommunernes Landsforening.
Kommune-chef: Der er ingen kunstig intelligens i kommunerneUndren fra Dataetisk Råd og forskere over udtalelse fra Christian Harsløf, direktør i Kommunernes Landsforening.