Facebook udvikler AI og opdager nye proteinerMeta, der er firmaet bag Facebook, har skabt en AI, der kan forudsige proteiners form hurtigere end tidligere metoder.
I fars fodspor: Svensk genetiker vinder Nobelprisen i medicinVi mennesker går stadig rundt med dna fra vore neandertal-forfædre, der påvirker vores liv. Og for den opdagelse får svenske Svante Pääbo nu Nobelprisen.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøjNobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
DHL dropper pakkedronerDHL følger nu i kølvandet på den britiske afdeling af Amazon Prime Air, men tager skridtet videre og stopper fuldkommen udviklingen af deres “pakke-coptere”.
Verdens mest berømte får blev født for 25 år siden: Klonede Dolly indvarslede en ny tidMed Dolly begyndte en æra, hvor vi mennesker kunne ændre og designe dyr og planters arvemasse.
De første resultater på plads: Pfizer og Moderna-vaccinerne ser ikke ud til at være farlige for gravideDer er stadig lange udsigter til, at gravide kan blive vaccineret i Danmark.
Effektiv og sikker: Trods tidligere skepsis blåstempler videnskaben russisk vaccinePå trods af høj effektivitet er EU og Danmark ikke klar til godkende russisk vaccine.
Sveder mælk og har selvlysende pels: Gener afslører, hvorfor næbdyr har så bizarre egenskaberKortlægning af næbdyrets dna viser, at vi havde en fælles forfader for 187 millioner år siden.
Aber, mus og hamstere: Sådan bruges forsøgsdyr til corona-forskningDer ingen vej udenom forsøgsdyr, hvis vi skal have en covid-19-vaccine.
Miraklet i ghettoen: Sådan lykkedes det jøder at stoppe epidemiUnder 2. verdenskrig raserede plettyfus den jødiske ghetto i Warszawa.
For godt til at være sandt: Flere klinikker i udlandet tilbyder udokumenteret kræftbehandlingBåde i Tyskland, USA og Mexico ligger kontroversielle klinikker, der bekymrer danske læger.
Kronik: Covid-19 udstiller patentsystemets snævre fokus på profit Kristoffer Kjærgaard, Lene Thorup, Johannes Frasez Sørensen, Rebecca Margolinsky og Nynne Nørgaard-Christensen er medlemmer af studenterforeningen Universities Allied for Essential M…
Ny forskning: Områder med luftforurening får flere corona-dødsfaldLuftforurening kan være en betydelig faktor i risikoen for dødsfald af covid-19, viser ny forskning. Indtil videre kan forskere dog kun vise et sammenfald, men ikke bevise en årsagssammenhæng.
Studie: Boost af tarmbakterier stabiliserede sklerosepatienters helbredNyt studie med dansk deltagelse har vist, at et boost med en bestemt fedtsyre gav sklerosepatienter væsentligt færre tilbagefald og mindre progression af sygdommen.
Redaktionens favoritter: Lavfrekvent støj plager stadigt flere danskerePå det yderste af Stevns Klint bor Bodil Weyde. Hver nat oplever hun det lavfrekvente områdes mystiske grænseland. Et land, hvor lyd og rystelser flyder sammen og driver folk til vanvid.