LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lysetStoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
Trods vejdirektorats advarsler: Brugte cortenstål i kollapset Tretten BroDet norske Vegdirektoratet tøvede med at godkende byggeprojektet, viser en korrespondance.
Værd at Vide: Proteinfoldning, mRNA og noget kvant er årets favoritter til NobelprisenHer er Ingeniørens bud på dette års nobelpristagere.
Morgen-briefing: Nets dropper dankort-app få år efter stor lancering / Børsnoteret spiludvikler annoncerer 3D-reklamer i deres spil / Microsoft og Novo Nordisk vil bruge AI og big data til at udvikle ny medicinNets dropper dankort-app få år efter stor lancering. Børsnoteret spiludvikler annoncerer 3D-reklamer i deres spil. Microsoft og Novo Nordisk vil bruge AI og big data til at udvikle ny medicin.
Implantat af grisehud giver blinde synet tilbageSvenske forskere har skabt en kunstig hornhinde, der foreløbig har hjulpet 20 blinde og synshandicappede med at se.
Er der grund til at frygte abekopper? SSI sekventerer dansk tilfælde for svarEfter Danmark har fået sit første tilfælde af abekopper er SSI gået i gang med at gensekventere virus. Den burde være relativt ufarlig, men der er et element af utilregnelighed.
Nanopartikel med ‘stealth’-funktion sniger medicin gennem kroppenAt få lægemiddelstoffer gennem kroppens snævre kar og uden om angribende immunceller er en svær kemisk manøvre. DTU-forsker har udviklet en metode.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinderPFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Blodprøve identificerer risiko for AlzheimersEn nyudviklet blodprøve koster en tiendedel af en hjernescanning.
Forskellige gener giver forskellige typer af migræneEt stort internationalt studie har identificeret 86 hidtil ukendte gener for migræne og gjort det muligt at kategorisere migræne efter genetisk profil.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organerStamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?
Gennemskuelig kunstig intelligens skal advare diabetikere om insulinfølingI Aalborg arbejder civilingeniører på at udvikle en algoritme, der kan forudsige lavt blodsukker hos diabetikere. Og de vil kunne forklare, hvad advarslen bygger på.
Kvinde kan være kureret for HIV uden behandling: ‘Det er helt usædvanligt’Det ser ud til, at kvindens immunforsvar selv har bekæmpet virusset.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøjNobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.