Ny solcellerekord: Virkningsgrad på næsten 50 procent
Tyske forskere er lykkes med at lave en solcelle, der har en virkningsgrad på 47,6 procent. Derved er rekorden slået med 1,5 procentpoint.
DTU-forsker skal grundforske i svovl- og fosforforbindelser til solceller
Ved hjælp af invers design vil DTU-forsker Andrea Crovetto dykke dybt ned i materialeforståelsen af svovl og fosfor.
Laserprinter nanokrystaller i glas - et nyt skridt mod effektive solceller
Ved at skyde på glas med en ultra-hurtig laser har forskere fra Aalborg Universitet og Zhejiang University printet farvestrålende mønstre af perovskit-nanokrystaller i tre dimensioner.
Ny chipteknologi høster overskudsvarme fra elektronik
Ny forskning viser, hvordan små nanotråde af silicium kan bruges til at høste energi fra overskudsvarmen i elektronik, og konvertere det til elektricitet. Det kan være en ny metode til at erstatte batterier i millioner af sensorer.
Hvid energi: Ny opfindelse hiver strøm ud af faldende sne
Teknologien kan måske bruges til arktiske vejrstationer og skijakker.
Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien
Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
I Høje taastrup printer de elektronik med nanoblæk af kobber
Teknologisk Institut skal stå i spidsen for en stor europæisk innovationshub for printet elektronik, hvor industrielle inkjet-printere bruges til at fremstille små elektrisk ledende komponenter på papirstynde overflader.
Russiskfødt nanoforsker på SDU modtager en af Danmarks største forskerpriser
Sergey I. Bozhevolnyi er tildelt Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning på fem millioner kroner.
Spørg Fagfolket: Hvordan kan man udnytte solceller bedre?
En læser vil gerne vide, om man ikke kunne udnytte solceller bedre, hvis man for eksempel absorberede solens blå lys i stedet for at reflektere det. Det svarer European Energy på.