Hun vil printe sensorer med inspiration fra biologien Flere danske forskningsprojekter undersøger, hvordan man kan printe elektriske komponenter til trådløse sensorer. Printet elektronik giver nemlig både fleksible strukturer og kan fremstilles billigere.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
I Høje taastrup printer de elektronik med nanoblæk af kobber Teknologisk Institut skal stå i spidsen for en stor europæisk innovationshub for printet elektronik, hvor industrielle inkjet-printere bruges til at fremstille små elektrisk ledende komponenter på papirstynde overflader.
Lovende resultater for grøn fremstilling af nanomaterialer En dansk forskningsalliance arbejder i disse år på at fremstille nanomaterialer via superkritisk syntese, der åbner for bedre ydende materialer i blandt andet katalysatorer. Metoden er så interessant, at en kinesisk virksomhed tilbød at lægge en ordre på 300 ton nanomateriale om året hos Teknologisk Institut.
Nanomagnetisme skal forbedre energilagring i svinghjul Ved at skabe den rette kombination af hårde og bløde magneter helt ned på nanostørrelse vil forskere ved Aarhus Universitet og Teknologisk Institut løse et af de største problemer ved at lagre energi ved hjælp af svinghjulsteknologien.