Apple: Vindmøller og solceller dækker vores data-behov i mindst fem år
Apple behøver ikke statens støttekroner for at køre på grøn strøm i Danmark, lyder det fra selskabet.
Nye tal underminerer Viking Link
Forskellen på strømpriserne i Danmark og England udjævnes, og det bliver dyrt for Viking Link, vurderer ny analyse. Professorer vil have projektet stoppet.
Leder: Pluk nu de lavthængende klimafrugter først
I denne avis udfolder vi den fornyede hype om at rense CO2 ud af kraftværkers røg og lagre den dybt i undergrunden. Inden vi vender tilbage til, hvorfor det ikke må blive en syltekrukke for de t…
I Høje taastrup printer de elektronik med nanoblæk af kobber
Teknologisk Institut skal stå i spidsen for en stor europæisk innovationshub for printet elektronik, hvor industrielle inkjet-printere bruges til at fremstille små elektrisk ledende komponenter på papirstynde overflader.
Viborg betalte millioner for ingenting: Nu sender Aalborg 100 MW geotermi i udbud
Der er yderst blandede erfaringer med geotermi landet over. Bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning håber, såkaldt turnkey-løsning minimerer den økonomiske risiko for selskabets kunder.
Gigantisk solcellepark på vej helt uden tilskud: Bestseller køber strømmen
En ny solcellepark på 125 MW bliver opført uden en eneste øre i tilskud, fordi den danske tøjgigant Bestseller lover at købe strøm fra parken.
Dansk forskning øger markant organiske solcellers holdbarhed
Organiske solceller er billigere at producere, men teknologien er relativt uprøvet. Det vil en forskningsgruppe i Sønderborg gøre op med.
Russiskfødt nanoforsker på SDU modtager en af Danmarks største forskerpriser
Sergey I. Bozhevolnyi er tildelt Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning på fem millioner kroner.
Spørg Fagfolket: Hvordan kan man udnytte solceller bedre?
En læser vil gerne vide, om man ikke kunne udnytte solceller bedre, hvis man for eksempel absorberede solens blå lys i stedet for at reflektere det. Det svarer European Energy på.
Solcellebilen bliver langt dyrere end antaget
Motoren bliver billigere – men prisen på batteriet mere end fordoblet.
Teknologineutralt udbud gav halvanden gang så meget ve-kapacitet som forventet
I Danmarks første teknologineutrale udbud dystede 17 sol- og vindprojekter om 254 mio. kroner i støtte. Det gav samlet set 200 MW ny ve-kapacitet, fordelt på tre solcelle- og tre vindmølleparker.
Grøn omstilling i fare? Fjernvarme står ved en skillevej
Prisstigninger, effektiviseringskrav og tab af tilslutningspligt udfordrer fjernvarmen, som også presses af individuelle teknologier. Eksperter og branche frygter, at det kan bremse den grønne omstilling.
Spørg Fagfolket: Hvorfor skubber man ikke rumskrottet ned mod Jorden?
Ville det ikke give mening at rydde op i rummet ved at skubbe rumaffaldet ned mod Jorden, hvor det ville brænde op? Det svarer DTU Space på.
Solcelleudbud gav rigtig lave priser – men kun halvt så mange solceller som forventet
19 solcelleanlæg under 1 MW vandt solcelleudbud med pristillæg på i gennemsnit 12.97 øre pr kWh. Men puljen blev kun halvt brugt op, fordi der manglede ansøgninger.
Kronik: Vi mangler klare brandregler for lithium-ion-batterier
Tim Andersen er seniorspecialist, Rambøll, master i brandsikkerhed Illustration: Rambøll Stadigt flere private huse, boligforeninger og erhvervsvirksomheder bruger lithium-ion-batter…