LEDER: Vores persondata sejler rundt i det offentlige
Det danske samfund er et af de mest gennemdigitaliserede og -registrerede i verden, og få steder på kloden ved de offentlige myndigheder mere om et lands borgere, end de gør her. Det kommer der…
Kriseledelse: Corona-afdeling banket op i angst og usikkerhed
Det er hårdt arbejde at opbygge en helt ny covid-afdeling på rekordtid . med ekstrem uvished, et flow af dødssyge patienter og manglende personale.
Sådan skal AI give resultater i det danske sundhedsvæsen
Masser af signaturprojekter skal anvende kunstig intelligens på sundhedsområdet. AI-forbedret diagnostik dominerer blandt de 25 projekter.
Islandske test: Børn smitter langt mindre end voksne
Massetest i Island - verdens mest testende stat - viser, at børns smitterisiko kun er 25 pct. så stor som voksnes. Det er vigtig viden, nu hvor institutionerne skal genåbne og de mindste skoleklasser skal tilbage i skolerne.
Historisk sourcing til hospitalerne: 2-holdsskift på Novo er nu i gang med coronatest
Laboranter på Novo Nordisk tester fra i dag patientmateriale for coronavirus for Region Hovedstaden. Lønninger og laboratorieomkostninger afholdes af Novo Nordisk.
Google-algoritme slår læger i diagnostik af brystkræft
Nyt studie viser, at en kunstig intelligens er bedre til at spotte brystkræft end en radiolog af kød og blod.
Ikke længere underholdning: 3 steder virtual reality er hverdag
Oplæring af nye medarbejdere, empati-kursus og hjælp til nåleskræk er bare nogle af de ting, som vr kan tilbyde.
Stort spring i regnekraft på DTU og KU: Ny supercomputer har 49.120 CPU-kerner
DTU og Københavns Universitet har købt næste generation af supercomputeren Computerome, der især bruges til beregninger af life science forskning.
Kæmpe udskiftning af HR-systemer i det offentlige: »I dag foregår det meste i Word«
Hele staten og flere regioner køber HR-systemer for hundredvis af millioner. En af ideerne er, at det offentlige skal benchmarke lokale afdelinger - og sammenligne med andre lande.
Her er robotten, der håndterer hospitalets giftige kemo-blandinger
Herlev Hospital er netop begyndt at blande behandlingerne til kræftpatienter i kemoterapi med en robot. Det har krævet tæt samarbejde med fabrikanten, videreudvikling og ekstremt høj hygiejne.
Ny type strålekanon sætter håndværkerne på overarbejde
På Herlev Hospital fjerner man jernarmeringen i gulvet og bygger et kobberrum, der holder radiobølger ude. For en revolutionerende ny behandlingsform kræver særlige forhold.
Kombineret MR-scanner og strålekanon bliver paradigmeskift for kræftbehandlingen
Om få måneder kan tre danske hospitaler kigge live med under strålebehandling. Det betyder mere effektive stråledoser fordelt på færre behandlinger.
Sundhedsplatformen delvis årsag til spareøvelse og nedmanding i Region H
Region H skal samlet set spare 198 mio. kroner, blandt andet som følge af problemerne med Sundhedsplatformen, der giver varig nedgang i aktiviteten på visse hospitalsafdelinger.